Minden évben újabb és újabb fesztiválok megrendezését jelentik be szerte a világon. Ezekre a hírekre már fel sem igen kapjuk a fejünket, kivéve ha igazán különleges a line up, vagy pedig a helyszín. Nemrégiben Londonban egy újabb nappali fesztivál elindításáról adtak hírt. A „Risen” névre elkeresztelt esemény szintén a line up különlegessége miatt került be a hírekbe, de nem úgy ahogyan azt elsőre talán gondolnánk. Itt ugyanis kizárólag női fellépők fognak színpadra lépni!

London Hackney Wick városrészében megtartott rendezvény több helyszínen fog majd zajlani déltől egészen éjfélig. A fellépők listáját 100 százalékban női előadók adják, többek között Amaliah, Angel D’lite, Club Fitness, Hannah Holland, iona, Jaye Ward, Kiara Scuro, RAW SILK, Tash LC és még sok mások. Érdemes lecsekkolni amúgy őket, nekem Hannah Holland szettje különösen tetszik.

A fesztivált egy londoni promóter team, a Percolate női csapattagjai keltették életre. A szervezők lehetőséget szeretnének adni a nők kezébe, hogy olyan területeken dolgozhassanak, amelyeket korábban a férfiak uraltak. Ilyen például a hangtechnika vagy a világítás. A cél az, hogy csak női munkavállalókat (DJ-ket és személyzetet) alkalmazzanak.

„A Risen egy olyan fesztivál, amelyet nők vezetnek. Célunk a feltörekvő tehetségek kiemelése, akik fáradhatatlanul dolgoznak a zeneiparban” – mondta Kitty Bartlett, a Percolate munkatársa. „Ezek DJ-k, rendezvényszervezők, grafikusok, világítástechnikusok és így tovább. Itt az ideje egy új energiának.”

A Risen április 9-én kerül megrendezésre.


Borítókép: Amanda Dales