A Spree folyó partján elhelyezkedő klub különféle bulikkal, merch cuccokkal és válogatáslemezzel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

Októberben lesz a hivatalos szülihónap, az elkövetkezendő hetekben Richie Hawtin, Maceo Plex, ANNA, Acid Pauli és Solomun is fel fog lépni a klubban. A Watergate október 21-én az ADE-n is be fog mutatkozni.

A Kreuzberg Irie Daily nevű ruhamárkával együttműködve a klub októberben piacra dob egy streetwear kollekciót – többek között pólókat, pulcsikat és tréningruhákat is. A termékeket online is be lehet majd szerezni.

Ugyanekkor fog megjelenni a „Watergate 20 Years” címre hallgató válogatáslemez. Ez egy 20 zenéből álló, tripla vinyl kiadás, ami digitálisan is elérhető lesz, és olyan előadók szerzeményeit fogja tartalmazni, mint Anja Schneider, Adana Twins, Joplyn, Henrik Schwarz, Mia Mendi, és JAMIIE. 

A Watergate Berlin egyik ikonikus helyszíne, az egyik legnépszerűbb klub a városban. 2002. október 26-án nyitotta meg a kapuit Steffen „Stoffel” Hack, Ulrich Wombacher és Niklas Eichstädt vezetésével. Nincs még egy technoklub Berlinben, ami ilyen régóta állna egy helyen. A klub védjegyévé vált az a LED-fal, ami a DJ-pultot köti össze a bárpulttal. A titok nyitja egyébként, hogy gézzel tömködték ki a fényforrásokat, ezáltal teljesen más fénystruktúra jött létre, nyers fénnyel ugyanis elég hülyén nézett ki az installáció. „Nyitás előtt az épület teljeskörű felújításon ment keresztül. Kezdettől fogva éreztük a varázslatot, amit ez a folyóparti hely tár elénk – különösen a reggeli órákban.” – nyilatkozta Wombacher.

Íme néhány kép a Watergate elmúlt 20 évéről, köztük egy ikonikus fotóval:






Borítókép: Marie Staggat