Javában dübörög az őszi klubszezon, szerencsénkre a bizonytalan helyzet ellenére sem maradunk minőségi bulik nélkül. 

Németország nem egyenlő Berlinnel, szinte az összes nagyváros nemzetközi szinten is jelentős helyi elektronikus zenei közösséggel bír. Ilyen például Hamburg. A kikötővárosból indulva számos house-orientált fellépő meghódította már a világot, így aztán szinte már születésükkor a DNS-ük részéve vált ez a fajta hangzásvilág. Közéjük tartozik az Adana Twins duója, akik 2006 óta dolgoznak együtt, tökéletesen ötvözve Benjamin hiphop iránti szeretetét, valamint Frisco klubzene iránti elhivatottságát. Ők ketten nagyon értenek ahhoz. hogyan fejezzék ki az érzelmeket az elektronikus zenén keresztül. Egyedi hangzásviláguknak köszönhetően hamar elfoglalták helyüket a nemzetközi piacon is. Az igazi áttörés 2012-ben következett be, szerzeményeik – többek között az Everday és Strange– ekkor rendre a Beatport listáinak élén kötöttek ki. A titokzatos atmoszférát, a szívszorító melankóliát és a ragályos ritmusokat ötvöző zenék messze földre elvitték az Adana Twins hírnevét, mint a legmagasabb szintű minőségi melodikus hangzás szállítói.

2018-ban létrehozták saját kiadójukat is. A TAU azzal a céllal jött létre, hogy kreatív teret nyújtson zenéjük terjesztéséhez, miközben új előadókat fedezhetnek fel és egyengethetik azok útjait.

Hangzásviláguk folyamatosan csiszolódott, a súlyos groove-okkal operáló Jumnaji megjelenése után egyre bátrabban mertek a keményebb ütemek felé nyúlni. Az elmúlt években a srácok szoros kapcsolatot alakítottak ki Berlin ikonikus Watergate istállójával. 2017-ben csatlakoztak hozzájuk, és az új kapcsolatot felhasználva egyre gyakrabban kacsintgatnak a techno irányába is, ahogyan azt „Etah” című zenéjük is mutatja.

Nagyon értenek a remixeléshez is, ilyen például a Patrice Bäumel-féle Roar, ami Sven Väth óriási kedvencének számított vagy Josh Wink klasszikus Higher State Of Consciousness” átirata. Nem meglepő módon a Solomun által vezetett, szintén hamburgi illetőségű és hangzásvilágában sokban megegyező Diynamic-nál is megjelentek már több alkalommal, mely közül a legismertebb a 2019-ben kiadott My Computer című szerzeményük.

Az Adana Twins folyamatosan járja a világot, hazánkban is több alkalommal zenéltek már. Híresek maratoni hosszúságú szettjeikről. Ha igazán belelendülnek, akkor nincs ki megállítsa őket! De a hazai körítés is a headliner világához tökéletesen igazodva lett összeválogatva, hiszen november 4-én egy másik duó is a pult mögé lép a Secret Factory személyében, a line up pedig Metha fellépésével lesz teljes a Cinema Hall-ban.

A jegyek már kaphatók, érdemes sietni hiszen az early bird belépőket pillanatok alatt elkapkodták.

Esemény: https://www.facebook.com/events/763641011387038
Jegyek: oneticket.hu/surround-x-adana-twins-8543

Borítókép: Felix Krueger