Tavaly nyitotta meg kapuit Frankfurtban a Modern Elektronikus Zene Múzeuma (Museum of Modern Electronic Music). Az első időszaki kiállítás a környék egyik leghíresebb szülöttje, Sven Väth előtt tisztelgett. A február 3-án megnyílt új tárlat pedig magára az elektronikus zenére fog összpontosítani.

Ebből a célból több mint 100 DJ-t hívtak össze a szervezők mind a hat kontinensről és arra voltak kíváncsiak, hogy melyik a 20 kedvenc zenéjük. Olyan neveket kérdeztek, mint például az olasz Anfisa Letyago, a detroiti legenda Carl Craig, a francia Miss Kittin, Kölsch Dániából és a japán techno úttörője, Ken Ishii. Ezek közül választotta ki Alex Azary és Talla 2XLC az elektronikus zene 50 legfontosabb track-jét.

A „MILESTONES – Favorite Club Tracks 1985-2020” névre hallgató kiállítás ezeknek a szerzeményeknek az erejét, energiáját és kreativitását fogja elhozni a múzeumba, amit ez alkalomból egy klubbá alakították át. Különleges zenei utazáson vehetünk részt a techno, trance és house zene oltárán.

A kortárs elektronikus zenét elsősorban a tánc kontextusán keresztül érzékeljük. Ezt több, mint 50 fotó mutatja be a világ minden tájáról, a maguk módján megörökítve az  eksztázist, szenvedélyt, energiát és a tánc örömét.

A kiállítás így nemcsak az elektronikus zenét régóta kedvelőknek nyújt élményt, hanem olyanok számára is, akik korábban csak a médiából ismerhették a partyzás fogalmát A tárlat célja, hogy az elektronikus zene egyedisége minden látogató számára kézzelfogható legyen.

Fotók: Kristof Lemp, Cosalux