2021-ben indult a Primate Podcast, ahol a hazai elektronikus zenei színtér legérdekesebb alakjait hívtuk meg beszélgetni. Akkor még javában tombolt a covid és mind a műsorvezetőink (a Tilos Rádióból jól ismert Szabó Viki és Dávid Feri), mind pedig a meghívott vendégeink maszkot húzva ültek a kamerák elé. Igazán érdekes beszélgetéseket hallhattunk. Hiszen első kézből ismerhettük többek között Subotage kalandjait, akiket egy panamai fesztiválról evakuált a magyar honvédség. Erről akkor szinte a teljes hazai sajtó beszámolt, de közel sem olyan részletességgel, ahogyan azt a műsorban kiveséztük. Peter Makto egyenesen élete legjobb stúdióbeszélgetésének nevezte a velünk lefolytatott interjút. Műsorvezetőink felkészültsége jelenti a garanciát arra, hogy ne csak a felszínen kapirgáljunk, hanem a legmélyebb témákat is érintsük. Ez időnként olyan jól sikerült, hogy a következő stúdióvendégünk nem engedte, hogy adásba kerüljön a mondandója, inkább letiltotta az egész beszélgetést. Úgy érezzük, hogy sikerült elérni a célunkat, ezek a beszélgetések évekkel később is fontos hivatkozási alapnak számíthatnak. Sikerült maradandót alkotnunk (már aki hagyta hogy megmaradjon a publikus felvétel az utókor számára 🙂
Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy elkészültek a Primate Podcast legújabb epizódjai, amiket a tervek szerint szerdánként fogunk publikálni a Spotify, illetve a Yoututube-csatornánkon. Az idei évben nem csak DJ-ket és szervezőket hívtunk meg a stúdióba, hanem olyan arcokat is, akiknek a hivatása elsőre talán távol áll az elektronikus zenei közeghez, mégis szerves módon kapcsolódik hozzá! Az idei évben kizárólag audio formátumban gondolkoztunk. Úgy gondoljuk, hogy ezeket az adásokat elsősorban úgyis hallgatni érdemes.

 Spotify-on itt éred el a színpadmesterségről szóló első adást:

Az első epizód a színpadmesterekről szól. Ennek a műfajnak Kápi és Andris jelentik itthon a csúcsát. Ők felelnek mindenért, ami a legnagyobb fesztiváljainkon és csarnokrendezvényeinken történik a háttérben. Ketten együtt legalább fél évszázados rutinnal rendelkeznek. Nincs olyan probléma, amit ők ne tudnának megoldani. Pedig eleinte igazán könnyű volt a dolguk. Aztán jött a 2008-as év, amikor is Justice szigetes fellépése mindent megváltoztatott… Mi történt akkor? És miért kezdődött teljesen új időszámítás a színpadmesterek, illetve az egész elektronikus zenei közeg számára? A beszélgetés során konkrét nemzetközi sztár DJ-kről is szó lesz, megtudhatjuk hogy kik a jófejek és kik azok, akikkel nem könnyű együtt dolgozni. Kápi és Andris gyakran emberfeletti energiát tesznek bele azért, hogy minden gördülékenyen működjön. Néha pedig igazán  vékony jégen táncolnak. Ha ők nincsenek, akkor valószínűleg Paul Kalkbrenner egyik fesztiválfellépése is elmaradt volna. Sok interjút készítettünk már, szinte mindenkivel találkoztunk, aki igazán számít a hazai elektronikus zenei közegben. De azt már most kijelenthetjük, hogy soha nem voltunk olyan szomorúak az interjú végén, mint most. Mert még órákig el tudtuk volna hallgatni a sztorikat!

Youtube-on pedig itt éred el a színpadmesterségről szóló első adást:

Kövess bennünket extra az extra tartalomért!

Spotify: https://open.spotify.com/episode/1yNI2Vy35W3tOyABwc9phq?si=6b60df4920224db5
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=W-wt3zm2Z3k

Ha szeretnél még többet megtudni a hazai és nemzetközi elektronikus zenei életről, akkor lépj be a a Szakkor by Primate.hu Facebook csoportunkba!