Kedvenc fesztiválunk immáron huszadik alkalommal várja az elektronikus zene rajongóit 2023. július 5-9. között. Az Alkotótábor szervezői minden évben kiemelt feladatuknak tekintik a legtehetségesebb hazai előadók bemutatását. Idén is kiírták fellépői pályázatukat, a zenészek maximum egy órás videóban adhatták le jelentkezésüket. Ebben az évben 5 olyan előadót (legyen szó DJ-ről vagy producerről) köszönthetünk a fellépők között, akik most fognak debütálni az Alkotótábor pultja mögött.

7mirror & Mato

A Phonoda Records neve hamar fogalommá vált az itthoni zenefanatikusok körében. A Miskolcról indult kiadó a mélyebb hangzásvilággal képviselteti magát a hazai piacon. Fő missziójuk a hazai tehetségek támogatása és az értékteremtés. Miután Viktor és Olavi egyesítették erőiket, közösen kezdték szállítani szelekcióikat DJ mixek formájában az általuk képviselt zenei világ berkein belül, ami a dub techno és az igazi deep house tág keretein és a minimal hangzásokat átszelve mozog. Az Alkotótáborban előadott szettjük bővelkedni fog phonodás zenékből, felcsendülnek már megjelent és kiadatlan dalok is.

Kvrk – live

Saját kiadványai a Gene On Earth Nug-Net, valamint a romániai Organic Society gondozásában láttak napvilágot, és az idei évre még jó pár release van betervezve. A Sepsiszentgyörgyről származó, ám de Budapesten székelő zenészről tökéletesen összefoglalta Pö:ti az egyik FB-bejegyzésben azt, amit tudni érdemes:

Kvrk jelenleg messze a legfrissebb és legkiforrottabb hangzással rendelkező fiatal producer itthon, igazi üde színfolt a rengeteg minimal arc mellett. reméljük eljutnak majd a zenéi a megfelelő csatornákra, ha igen, sokat fogunk róla hallani a jövőben. szép booking! 🙂

oneeyedman

Eklektikus stíluskavalkádra számíthatunk. fő csapásirány az ambient, electro, breakbeat, dub, deep, dreamy, spacey house-ok. A dj-zés mellett producerkedéssel is foglalkozik, Több vinyl megjelenéssel is büszkélkedhet már. Saját zenéi a Budabeats, Dalmata Daniel, Pluto Sound, Faith In Truth és a Paeoni gondozásában láttak napvilágot. Első önálló vinyl megjelenése pedig egy orosz illetőségű kiadó, a Sakskøbing címkéje alatt jött ki.

Sandor

A HESSZ csapatának oszlopos tagja, aki ráadásul hangmérnök végzettséggel is rendelkezik. Zenei világát a gondolkodásra késztető, minimal stílusjegyekkel átszőtt techno jellemzi. Két hetente jelentkező eseményük a Klpflrtpr, amit a Nemdebárban szoktak tartani.

zituli space project

Zita nevével egyre gyakrabban találkozhattok a kiemelt fővárosi underground helyeken, nem is olyan régen az egyik általunk szervezett eseményen is hallhattátok már zenélni. Stílusokon átívelő hangzásvilágát elsősorban az acid – house – electro – break – techno ütemek jellemzik, némi pszichedelikus hangulattal átszőve.

Az Alkotótábor jövő szerdán veszi kezdetét a Budapesttől mindössze alig egyórás autóútra található Béren, a festői szépségű nógrádi hegyekben.
A belépők nagyrésze már elkelt, de azért még elérhető néhány napijegy és bérlet korlátozott számban.
További friss infó, hogy felszabadult az egyik 5 személyes faház is. Ezekre a szállásokra óriási az előzetes érdeklődés, így érdemes mielőbb lecsapni rá, mert már nem lesz több!! https://cooltix.hu/event/6450feb8df49d43146f4c951