Rengeteg esemény és ünnepség van, ahol találkozhatnak egymással az iGaming ipar résztvevői, legyen szó vállalkozókról, fogyasztókról vagy képviselőkről. Ismerjünk meg néhány nevezetes eseményt, bulit. De kezdjük azzal, hogy mi is az az iGaming? Szakértők Kollár Aladár járt utána a részleteknek.

Mi az iGaming-szolgáltatás?

iGaming-nek hívunk bármilyen online fogadást, amely egy játék vagy esemény jövőbeli kimenetelére rak tétet. A sportfogadás, az online kaszinók, a póker és az eSport mind az iGaming fogalma alá tartoznak. Az iGaming törvényessége világszerte sokfajta képletet mutat. Észak Amerikában például teljesen legális az iGaming piac.

Annak ellenére, hogy az iGaming bármilyen online fogadást takarhat, ez nem jelenti azt, hogy minden ország ugyanazokat a fogadási lehetőségeket engedélyezik minden régióban. Az online sportfogadás az Egyesült Államokban csak 2018 óta legális országosan. Ehhez képest az Egyesült Királyságban sose volt illegális.

iGaming, túl országhatárokon

Az online sportfogadások új szintre emelték a szerencsejáték-ipart. Ellentétben a hagyományos fogadóirodákkal, amelyeket a telephelyük törvényei alapján szabályozottak, az online sportfogadások világszerte szélesebb körben hozzáférhetőek. Ez azt jelenti, hogy egy adott országban létrehozott iGaming platform különböző országok játékosai számára elérhető.

Csak internet kapcsolat kell hozzá. Emiatt az országok különféle iGaming szabályozásokat és törvényeket hoztak létre, hogy ellenőrizzék a fennhatóságuk alá tartozó szerencsejáték-platformok tevékenységét, és biztonságosabb lehetőségeket biztosítsanak a játékosok számára.

SIGMA fesztivál

Ismerkedjünk meg a legnevesebb iGaming fesztvállal! Ez minden kétséget kizáróan a SIGMA. Az iGaming fesztiválok közül a legnagyobb. Ez az esemény azon kevesek egyike, amelyek online és offline szerencsejáték-közösségekre is szakosodnak. Az amerikai kontinensen kívül a SIGMA rendszeresen tart iGaming konferenciákat más kontinenseken, például Európában, Ázsiában és Afrikában. Minden kontinensen jelen vannak, és a világ végére akarják vinni a bulit.

A konferencia célja, hogy foglalkozzon a legújabb szakmai fejleményekkel, és a szerencsejátékokkal, például azzal is, hogy hol van lemaradva az iparág. Számos résztvevő tanúsíthatja, hogy a légkör inspirál a közös munkára és megvilágosító erejű találkozások színhelyéül szolgál, hiszen sok izgalmas előadó tudja átadni tapasztalatait, tudását, ismereteit.

Az esemény európai része vitathatatlanul a legnagyobbak közé tartozik: minden évben Máltát célozzák meg. És ahogy mindannyian tudhatjuk, Málta fontos helyet foglal el minden szerencsejátékos szívében, hiszen az első európai állam, amely jóváhagyott minden szerencsejátékokat. Ezért a SIGMA elhozza a fesztivált a szerencsejátékok kikiáltott globális fővárosába.

A SIGMA Afrikát is potenciálisan nagy befektetési területként említi, mivel a térségben nagyon sok a fiatalok lélekszáma. A rendezvény célja, hogy felvilágosítson és struktúrát építsen köréjük a közeljövőben. És mivel Afrika a világ egyik leggyorsabban növekvő térség, elképzelni sem lehet jobb lehetőséget új piacok szerzésére.

Ázsia és a közel-keleti régió sem maradhatnak ki, mivel ezekben a térségekben is nagyon sok a szenvedélyes sportrajongó. Dubai különösen fontos terület az iGaming befektetők számára, és ezt jól tükrözi az ottani konferencia multikulturális légköre.

Összességében, függetlenül a helyszíntől, a SIGMA kihagyhatatlan: a hálózatépítést nagyban segítheti. Tökéletes lehetőséget kínál a csatlakozásra és új üzletek nyélbeütésáre. Még az iGaming ipar jelentős szereplői is, mint például a Mightytips, gyakran aktív résztvevői a tematikus fesztiváloknak, ahová a legjobb magyar és európai DJ-ket hívják meg.

SBC Summit Barcelona

Az iGaming fesztiválok közül szintén kiemelendő az SBC Barcelona. Több szekcióra oszlik ez az esemény. A Sportfogadási Zóna a globális sportfogadási közösségen belüli összes fontos eseményt tárgyalja. A média, az üzemeltetők és számos más személy részvételével történik. Ezen kívül ebben a zónában számos megbeszélés zajlik az eSportról és a jövőbeni helyéről. Az üzemeltetők az adatjogokkal és az adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoznak.

Ehhez képest az affiliációs, marketing- és médiazónában megosztják és megvitatják az úttörő piaci stratégiákat és a tömegek megszólításának új módjait. Ez a konferenciazóna értékeli a médiapartnerségeket és az engedélyezési aggályokat is, amelyek az iparág legtöbb szereplőjét érdeklik. És mivel minden zónához van külön szekció, ez egy tökéletes lehetőség új kapcsolatok építésére, az iGaming üzlet előmozdításához.

Végezetül a játékos zóna olyan dolgokat tárgyal, amelyek közvetlenül befolyásolják a felhasználók játékélményét. Megvitatják a gyakorlati játékcímeket, műfajokat, designt, és számos más, a játékosokkal kapcsolatos dolgot. Ez egy olyan hely, ahol több üzemeltető is megtalálható, akik folyamatosan keresik a módját, hogy a játékosok kedvére tegyenek. Fő az interaktivitás. Az interaktivitás kulcsfontosságú. Itt sok partnerjátékos mutatja be promócióit és bónuszait. А felhasználók idén számos lehetőséget használhatnak ki a Mightytips bonuszok Magyarországon. A vállalat mindig arra törekszik, hogy a játékosok a lehető legjobb élményt kapják, és a legtöbbet hozzák ki a szerencsejátékból. Azt azonban, hogy a cég részt vesz-e az idei csúcstalálkozón, még nem tudni.

Az esemény után DJ-szett vár a résztvevőkre a Pasha & Opium bulihelyen, amely a barcelonai bulinegyed egyik legexkluzívabb klubja. Híres DJ-k és a konferencia résztvevői társaságában bulizhatunk hajnalig Európa legmenőbb bulinegyedének szívében.

Mint látható, az iGaming ipar résztvevői számos eseményen vehetnek részt világszerte. Európán belül különösen sok választék áll rendelkezésünkre. A komoly témák mellett az iGaming fesztiválok bővelkednek kikapcsolódási lehetőségekkel.

 Képek: pixabay.comunsplash.com