Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a nap, amikor a polírozógép használatba kerül. Teljesen új fényt ad a megkopott külsejű autónak, ami nap mint nap különböző környezeti hatásoknak van kitéve. Mielőtt nekifognál a műveletnek, fogadj meg pár jó tanácsot és így kezdj neki a polírozás menetének!

Polírozógép használatának kulcsa: tiszta felület, fedett helyszín

Sokan nem is gondolnák, de még a rendszeres autómosás is koptatja a karosszériát, ezért minden autótulajdonos számára elengedhetetlen a polírozógép használata. A kézi verziója kicsi, könnyen kezelhető, így szinte percek alatt végig mehetsz vele az autón minden gond és akadály nélkül. 

Egy tökéletesen megválasztott helyszín nagyban hozzájárul a polírozógép megfelelő használatához. Kánikulában a szabad ég alatt, valamint télen semmiképp se kezdj neki a műveletnek, ugyanis ezek a természeti tényezők csak hátráltatják majd a munkádat. Ha mindenképp a szabad ég alatt szeretnél polírozni, akkor keress egy árnyékos helyet. Szeles idő sem kedvez a polírozógép használatához, legideálisabb ehhez egy garázs vagy egy műhely, ahol adottak a nyugodt körülmények.

Második fontos pont a tiszta felület. Az autón maradt anyag – és rovarmaradványok, baktériumok is megzavarhatják a gépet, ráadásul még egy apró porszem is komoly károkat tud okozni, így elengedhetetlen az alapos tisztítás. A polírozógépet nem csak a megkopott, matt felületek fényesítésére használhatod, hanem az adott részen keletkezett apró karcok kezelésére is kiváló megoldást jelenthet. Ha kész vagy a tisztítással, akkor nekifoghatsz a polírozógép használatához.

Ne körkörösen, hanem „U” alakban mozgasd a polírozógépet

Miután megtisztítottad alaposan a polírozni kívánt felületet, jöhet a polírozó paszta. Egyszerre kis mennyiséget vigyél csak fel a polírozni kívánt felületre, ugyanis, ha egyszerre sokat használsz, könnyen rászáradhat és akkor bizony komoly károkat okozol a karosszérián. Ha felvitted a polírozó anyagot, kapcsold be a gépet és már indulhat is a munka! Sokan abban a tévhitben élnek, hogy mivel a polírozó korong kör alakú, ezért úgy a leghatékonyabb, ha körkörös mozdulatokkal használod. Sokkal gyorsabb és szebb eredményt érsz el, ha „U” alakban mozgatod a polírozógépet, egyszer vízszintesen, egyszer pedig függőlegesen. Ezzel a módszerrel azt is elkerülheted, hogy a súrlódás hője miatt megégjen a fényezés, aminek a javítása már nem otthoni feladat lenne. A polirozógépek használatáról a profibarkács webáruház is írt egy hasznos útmutatót, ezt érdemes átolvasnod.

Polírozógép beszerzése

Ha otthoni polírozásra szánnád rá magad, egy egyszerű, könnyen használható gépet akár már pár 10 ezer forintért is beszerezhetsz. Egy professzionális gép azért ennél jóval többe kerül, de az apró munkák elvégzéséhez akár a legolcsóbb polírozógép is jó lehet. A profibarkacs.hu webáruház széles termékkínálatában te is megtalálhatod a számodra tökéletes gépet!

Kép: [Pixabay