Nekem is minden a barátaimmal kezdődött, a zene, az elsők, az életérzés. De nem miattuk járok táncolni. Amennyi mindent adnak az emberek, annyira el is vesznek a zene figyelméből. Aki már sokadik éve tapossa az éjszakákat kialakul nála egy műfaj, amit mindennél jobban szeret. Legyünk őszinték, ez az a dolog, ami megmozgat, s nem az hogy mennyire pörgetted szét magad.

Kevés jobb dolgot tudok én is mondani, mint mikor a megszokott kedvenc klubbodban, elfárad a kezed a sok pacsitól, még odaérsz a pulthoz, majd a tánctérre. Mindenki imádja a barátait, de a tizenhatodik story és megszámlálhatatlan piák után se lesz vége a társalgásnak.  

Mikor voltál utoljára egyedül egy bulin?

Épp nem sokára játszik az egyik kedvenc Dj-d a környéken, nem szólsz senkinek, eseményt se jelölöd be, minden okosságod nálad van és elmész. 

Képzeld azt el hogy a teljes setet végighallgatod kompromisszumok nélkül. Az összes apró hangot a figyelmedbe fogadsz. A művész előadásának pillanatai magába szippantanak. 

Ez nem azt jelenti, hogy egyedül leszel egész este, vagy hogy nem fogsz beszélni senkivel. A legtöbb alkalommal megismersz valakit, együtt táncoltok. Egy techno bulin könnyen megy ez, de ha most ismered meg először még is csak felszínes marad az első pár szóra és nem húzzátok el egymást. Táncoltok, mert jó a zene, mert visz a ritmus, ez a test beszéd, ami csak kell.

Kicsit olyan ez, mint amikor otthon hallgatod a Dj szettjét és valami nagyon baba, atom prima a zene, s teljesen belefeledkezel. Az agyadban pedig egyszerűen halmozódik a boldogság, mosolyogsz, nevetsz magadba. Semmi se zökkenthet ki. Egy hatalmas utazás, ami a fejedben játszódik le, csak a zene és közted. A tripp elvisz olyan messzire amennyire csak a képzeleted repíthet. 

Hallgatod azt, amit a zene alkot a fejedben. Egésszé válsz a zenével.

Egy felsorolás, ami teljesen meggyőz:

Meditáltál már úgy, hogy más is ott volt? És milyen volt? Na pont ez.
Vegyél egy mély levegőt, csak a zene és te, nem zavar senki, mély mozgó meditáció.

Teljesen átérezd a vibokat és a környezetet, a zenével együtt mozogsz.
Úgy isten igazából megéled a pillanatot, csukott szemmel és nem gondolkodsz.

Ha érdekel valami és más senkit, akkor a legjobb dolog ha egyedül indulsz neki.
Jobb egyedül, mint nem elmenni. Akkor mész el igazán 😉
Ha egyedül mész oda, ahova amúgy nyösztetni kellett volna a haverod, akkor inkább tényleg vágj bele egyedül. Mert akik ott lesznek, azoknak olyan lesz az ízlése, mint neked, ez által sok új hasonló arcot fogsz megismerni.
Tehát nincs olyan, hogy nem volt kivel menned! Ez csak kifogás!

Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek barátaid és nem lenne kivel menned. Nem vagy fura, sőt igazából menőbb vagy! 😎
Nem fogsz elveszíteni senkit. Remélhetőleg csak magad a ritmusokban.

Megteheted hogy arra a pár órára tényleg a zene legyen a legjobb barátod.

Akármit megtehetsz, amit akarsz. Nem függsz senkitől. Akkor mész el, amikor akarsz és addig maradsz ameddig akarsz, nem kell későn odaérni. Te döntesz. Csak magadért kell aggódnod, csak magadra költöd a pénzed. Nem kell folyton meggyőződni, hogy a másik életben van e, jól érzi magát, tetszik e neki a zene.

Abszolút csak a saját magadért felelsz. Csak a saját boldogságodért. Épp elég nehéz néha az is, nem elég, hogy valaki másra is folyton figyelj, függj.

Kicsit ez olyan, mintha hosszú ideig kapcsolatban lennél és utána szingliként bulizol újból. Csak most tényleg tényleg egyedül vagy. Semmi dráma, konfliktus, limit. 

  • Én mindig így meg, úgy szoktam …
  • “Vagy várj, mit is mondtál? 
  • Menjünk ide táncolni vagy egy cigi, ki húzhatnánk gyorsan? 
  • Mit szólsz ha most hazamegyünk áfterozni? 
  • Nekem nem tetszik ezen a helyen, megnézzük hátul?
  • Kicsit leülünk pihenni?
  • Hagyjál már táncoloooook!” 

Nah erre nem  lesz szükséged.

És figyelj, ha félsz ezt megtenni, akkor szólj a közeli barátodnak és néha csekkolhat telefonon. A lényeg hogy jól érezd magad, s nem az hogy minden áron és veszélynek tedd ki magad.

Pl: Ha elutazol egy másik városba vagy egy teljesen új klubba, esetleg országba, amúgy is a legjobb dolog ha minden téren biztosítod magad. Nem a kiszolgáltatottság a lényeg hanem, az utazás. Teljesen új, saját élmény és érzés az életedben, amit te fedezel fel. Nyomass egy egyéni kalandot!

Általában nem az lesz, ami megtörténhet veled, hanem az amit szeretnél csinálni. Nem kell aggódni. Csak reméld a legjobbat, készülj fel amire csak tudsz. Ha így teszel már egy positive mindset-be leszel. Magabiztosan a zenére figyelhetsz és nem az emberekre. 

Ha mindenki belefeledkezik a zenében, akkor az ítélkezés legkisebb szikrája is kihullik. Egy húron pendültök.
A legtöbb ember a zene miatt jön le. Ez kétségtelen.
A zenéért megyünk és a zene hozza a hangulatot is, ami igazán összefog minket. Az energia, kapcsolat, elfogadás, ugyanazon okok.  Én ezt nevezem rave szférának.

Meglepődnél mennyien mennek egyedül.

Az emberek nem foglalkoznak azzal, hogy te egyedül vagy. Te miért? Úgy látnak, ahogy te látod magad.
Peace, love, unity, respect.
Legtöbbször pusztán csak a létezésednek is örülnek. Igazából nem is vagy egyedül. Sok másik raver veled van ugyan abból a célból.
Úgy isten igazából elveszni. Szabadítsd fel az agyad. És fókuszálj, arra amit igazán szeretsz: táncolni. 

Amúgy se akarsz beszélgetni ha a dj szettjére figyelsz.

Találd meg a hozzád hasonlókat.
Mosolyog egyet, dicsérd meg valakinek a ruháját, vagy csak táncolj vele nagyot, hidd el gyorsan jóba lesztek.
Kapcsolat, amit teljesen másképp élsz át ha egyedül bulizol.
Sokkal több embert ismersz meg.
Egy egy rave bulin megismert barátságok, ha folytatódnak a mindennapokban, akkor gyakran felejthetetlenné és egyedivé válnak.
Egy igazán mély szintre lyukadhat ki.  

Gyakran a legnagyobb felszabadulás számomra ha önfeledten táncolhatok egy rohadt nehéz hét után. Csak élvezem a zenét, az életet. De néha tényleg nagyon elszabadulok. Ha egyedül bulizok, egy idegen nem fog rám szólni, hogy hogy táncolok, de egy barát lehet igen.

 Lépj ki a komfortzónádból. Ha kicsit is azt érzed, hogy stagnáló kezd válni a hétvégi megszokott bulizgatás.

 Felejthetetlen utazás saját magad felfedezésére megismerésére. Egy átformáló élmény.
Egyfajta önfeledt tombolás, ami önmagában megedzi a lelked. Önismereti túra is. Ami megváltoztatja az életed.

 Ehhez a cikkhez szeretném ajánlani:

Békásság!

Be Ka