Horvátország legnagyobb house és techno eseménye, a SONUS további világszintű nevet jelentett be a 10 éves kiadásra, amit 2023-ban Augusztus 20-24 idejére rendeztek.  Csatlakoztak a line uphoz, Derrick May, Solardo, Miss Monique, Juliet Fox, Lauren Lo Sung, Chelina Manuhutu, Brina Knauss, Layton Giordani, Roberto Capuano és Silvie Loto.

Ez a történelmi kiadás nagyobb és jobb lesz, mint valaha, miután egy teljes évtizedig meghatározta az underground szcénát a Pag szigeten. A SONUS a régió egyik eredeti és autentikus fesztiválja, mely egyben a világszínvonalú hangrendszeréről is ismert. A strand elhelyezkedése, a tengerre néző kilátás és a gazdag helyi kultúrák és szokások, valamint a lokális séták és félreeső öblök teszik a SONUS-t az elsőszámú választássá a zene és utazás szerelmesei számára.

A SONUS-on megállás nélkül szól a zene attól a pillanattól kezdve, hogy a nap drámai módon lesüllyed a tengerbe, egészen másnap felkeltéig. A közönség végigvonul minden helyszínen: Aquarius, Kalypso és Papaya, melyeket a világ legjobb klubjainak szavazzák meg évről évre a DJ Mag-on. Az open-air táncterektől kezdve, a medencés és hajópartikon át a SONUS számos lehetőséget kínál a house és techno finom keresztmetszetének élvezetére.

Bár a fellépőgárdáját főként a szcéna legnagyobbjai alkotják, a szervezők minden évben teret engednek a helyi és környező balkáni országok rezidenseinek. A végső line upot az alábbi tehetségekkel bővítették a 10. évfordulóra.