A kanadai Joel Zimmerman-tól aka Deadmau5-tól már megszokhattuk, hogy a megmondó ember szerepében tiszteleg, hiszen nem egyszer állt már bele ehhez hasonló, megosztó témák feszegetésébe.

A mostani kirohanás, mint kiderült nem újkeletű, ugyanis 2021-ben egy Twitch-es live stream-ben hangzott el tőle, de a napokban újra szárnyra kapott a Youtube-on.

„A legtöbb nagyobb fesztiválon előre felvett szettet kell játszanod. Például az EDC-n (Electric Daisy Carnival, Las Vegasban) meglepődnék, ha bárki is szabadon játszana, mivel az eladók nem akarják elkúrni a nehezen, apránként felépített renoméjukat. Ehhez hozzájön, hogy a lenyűgöző vizuális hatásoknak szinkronban kell lennie a zenével, ami miatt szintén kibukik, hogy valami előre elrendezett, vagy sem. Ennek tükrében mi más esélyük lenne a pultban ácsorgóknak? Csak folyton a gombokat buzerálják és tapsolgatnak közben.”

Ő magát is felkérdezte egy kommentelő, hogy valaha színlelt-e DJ szett közben, amire bevallotta, hogy egyszer időkorlátok miatt kényszerült ezt a megoldást alkalmazni.
Az ominózus Twitch stream-ból vett részlet az alábbi linken tekinthető meg:

A teljes három órás anyagot itt lehet csekkolni: -> https://www.youtube.com/watch?v=F_bfeVYiIKM&t=0s

Pedig az egyáltalán nem baj, ha nem tökéletes egy DJ-szett. A témáról korábban ITT írtunk bővebben.