A 2015-ben indult Airsound Records duplán is komoly mérföldkőhöz érkezett. A nyolc éves születésnapját ünneplő kiadó ugyanis immáron a 100. megjelenésénél tart! Ez pedig egy óriási eredmény annak tükrében, hogy egy hazai illetőségű label-ről van szó, akik havi rendszerességgel szállítják a legfrissebb proper release-eket.

Az Airsound Records Magyarország észak-nyugati régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. Stabilan tartják a megjelenések ütemezését, minden hónapban újabb release-zel gazdagítják a honi és a nemzetközi techno szcénát. Ahogy a nevekből is látszik, nem a mindenki által ismert és a közösségi oldalaok több tízezer követővel bíró előadók vannak a fókuszban, hanem elsősorban olyan fiatalok akikkel zeneileg egy hullámhosszon vannak.

Igen csak tekintélyes azon előadók és nemzetek listája, akik az Airsound Records gondozása alatt jelentették meg zenéjüket: [Wex10) (Franciaország), Dimitar Georgiev (Bulgária), A-Brothers (Ausztria), Vegim (Koszovó), Anders (Brazília), vagy éppen Callum Plant (Egyesült Királyság) – hogy csak egy párat említsünk.

A „8 Years Of Airsound Records” címre elkeresztelt megjelenés szeptember 16-án látott napvilágot, és összesen 24 vadonatúj tracket tartalmaz különböző előadóktól, hazai és nemzetközi producereltől vegyesen válogatva. Az ASR100 jubileumi kiadványán szereplő előadó többsége már korábban is megjelent a kiadó égisze alatt, de a legfrissebb release-en néhány újonc munkája is helyet kapott.

AZ ASR100 olyan hazai előadók legfrissebb zenéit tartalmazza, mint például Cosmic Xplorer, Dorian Knox, CVDWELL, Raul Young vagy éppen Sanfranciscobeat.

A kiadvány a Bandcamp kínálatában is szerepel, a 24 trackből álló albumot pedig már 20 euroért is be lehet szerezni.