Igen csak felpörögtek az események Cosmic Xplorer háza tájékán! A budapesti illetőségű DJ / producer naptárában egyre csak sokasodnak a fellépések, sorra gyártja az új megjelenéseket, saját zenéit pedig olyan nevek pörgetik rendszerességgel, mint például Ben Sims, vagy éppen DVS1!

Legfrissebb megjelenése október 6-án látott napvilágot az Airsound Records gondozásában. Az Akos Wex által vezetett kiadó hazánk észak-nyugati régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. Stabilan tartják a zenék ütemezését, minden hónapban újabb release-zel gazdagítják a honi és a nemzetközi techno szcénát.

Cosmic Xplorer öt vadonatúj track-el járult hozzá az Airsound Records 101. megjelenéséhez, ami egyben az ő debütáló kiadványa a label címkéje alatt. Bónuszként a dublini illetőségű PageOne újraértelmezése is felkerült az EP-re. Mind a hat track-et áthatja a Danira jellemző egyszerre nyers és tempós hangzásvilág, némi misztikummal vegyítve.

Cosmic Xplorer 2020-ban indult útjára. A projekt mögött álló Hevesi Dani viszont már a 90-es évek közepe óta foglalkozik undergound elektonikus zenével, azóta több pozíciót betöltve támogatja a műfajt. Debütáló albuma rögtön egy francia kiadó, a Lune Records gondozásában látott napvilágot. Azóta megalapította saját kiadóját is, ami a Hypnosis Multiplex névre hallgat.

A produceri sikerek mellett egyre gyakrabban találkozhatunk Cosmic Xplorer nevével, már nem csak a budapesti éjszakában. Rendszeres fellépőnek számít a Primate.hu által megálmodott Kindergarten, Tranzistor, valamint az Airsound Showcase eseményein, zenélt már a szegedi Sunder Club-ban, az Aether-ben és a Turbinában, és teltházas bulit csinált a bécsi Ponyhof-ban.

Cosmic Xplorer legközelebb október 13-án az Aetherben áll a lemezjátszók mögé, az Airsound Records Showcase alkalmából. November 4-én pedig az argentin Pulso és a chilei Marcelo Antonio társaságában, a Turbina nagytermében. Így aki szeretné élőben is meghallgatni a zenéket, ezeken a bulikon egészen biztosan megteheti!