Rettenetes nézni, hogy újsütetű kvázi producerek simán megússzák, sőt, jól jönnek ki abból, ha zenét lopnak, hogy meghatározó pozíciókban lévő emberek gyakorlatilag mindent ego és törzsi hovatartozás alapján csinálnak, a közönség egy jelentős részének pedig teljesen mindegy, hogy ki zenél a színpadon. Egy ilyen környezetben pedig azt hiszem, hogy kiváltképp fontos olyan dolgokat csinálni, amik eltérnek a fősodortól” – mondta a Lángolónak adott interjújában Man + Machine, aki ezzel mutatta be saját live produkciójának bemutatkozó videóját.

A projekt mögött álló Ágoston Dániel több korábbi megszólalásában is utalt már arra, hogy saját live fejlesztésébe kezd, amellyel részben ki kíván lépni a techno kereteiből és egy sokkal személyesebb, kísérletibb, ezzel együtt kíméletlenül ipari, gitár orientált hangzás felé szeretne fordulni. Úgy tűnik, hogy ez mostanra érett be, az eredmény pedig egy furcsa névválasztás, valamint egy rendhagyó bemutatkozó videó lett.

Nevéből adódóan eleinte sem volt teljesen egyértelmű, hogy a Man + Machine egy, vagy több személyt takar, ám ezt a bizonytalanságot most sikerült csúcsra járatni azzal, hogy a live a „Men + Machine” nevet kapta, amit alkotótársával, a pop- és rockzene felől érkező Horváth Barnabás Barnsszal kiegészülve fog majd színpadra vinni. 

Amint az a Lángoló interjújából kiderül: a Men + Machine gyakorlatilag egy kétszemélyes koncertformáció, amely a Man + Machine név alatt megjelenő zenéket fogja előadni élőben, zeneileg pedig egy másabb irányt fog követni, mint amit az egyszemélyes DJ szettekben eddig megismert tőle a közönség

Mindezt egy közel egyórás session videóval mutatták be, amely a The Brvtalist oldalán jelent meg világpremierként, amit Kovács Krisztián, vagyis SanFranciscoBeat készített. Az eredmény pedig egy eddig itthon nem nagyon látott látványosságú hybrid szett felvétele, amit az Arzenálban rögzítettek.

(Fotó: Pazonyi Dóri)