Megjelent az Arc Of Yesod legújabb zenéje! A Melting Pot című track hivatalosan majd csak december 22-én lát napvilágot egy válogatáslemezen, azonban tegnap már lement a lengyel Lost in Either podcast legújabb epizódjában. Most pedig a primate.hu olvasóinak nyílik először lehetősége arra, hogy teljes terjedelmében is megfülelhessék! 

Na de kikről is van szó? Dénes Szilveszter és Varga Gyuri 2019 óta készítenek techno zenéket. A szombathelyi illetőségű páros azonban sokkal régebb óta foglalkozik producerkedéssel, már közel 20 éve munkálkodnak különböző projektekben, jelenleg az Anima Sound System legénységéhez tartoznak.

Felsorolni is nehéz lenne a duó eddigi portfólióját, korábban számos zenei stílusban alkottak már (Tizenhét /ska/, Jah’s Warriors /reggae/, Soulution /pop, reggae/, Hangmező /triphop/ – csak, hogy néhányat megemlítsünk). Az Arc of Yesod egy igazi szerelem projekt az életükben. Eleinte melodic vonalon alkottak, és körülbelül egy éve kezdtek el a mélyebb, kísérleti hangzás felé fordulni.

„A Yesod szó eredetét a kabbalah misztikus világában találjuk. A Yesod (Alapítás) a Világfa Alapzata a felsőbb szefirák erejének egységét jelenti a kezdet és a vég között. Yesod egyszerre tölti be a híd és az akadály szerepét a le- és feláramló isteni erőknek. A Yesod az isteni világokba vezető Út kapuja és kulcsa. Yesod a mi képzeletünkben egy távoli bolygó, ahol a megváltozott, magasabb szintre lépett emberiség újra kezdheti majd, mert itt nagyon zsákutcába futottunk. Az ARC szó kettős jelentéssel bír, egyszerre jelenti az új világ Yesod   bolygó körvonalán megjelenő napsugarakat és magát a hajót amellyel próbáljuk átmenteni  az emberi értékeket.” – fogalmazta meg Szilveszter a formáció nevének eredetét.

Az Arc Of Yesod idén már számos megjelenéssel büszkélkedhet. Június végén jött ki a debütáló hanganyag egy négy számos EP (Quartz, Topaz, Corundum, Diamond) formájában a Corpus Black Records gondozásában, melyet a kiadó „mély és hipnotikus hangzásként jellemzett, ami „eltér a megszokottól„.

Alig néhány nap múlva pedig a „Relic” című szerzeményük került fel a Kusiya Records egyik válogatáslemezére. A RAIZ VOL 2-n szereplő track hömpölgyő, atmoszférikus hangfüggvényei úszó szintetizátor hangokkal keveredve rakják mély transzba a hallgatóságot.

A sort a Polynomdivision Records válogatáslemezére felkerült „Meander” című zenéjük folytatta, ami július 1-én látott napvilágot, majd pedig a spanyol illetőségű Darkforest Records augusztusban megjelent Tenebris III. című kiadványán képviseltetik magukat a „Vespiary” című ópusszal.

A szombathelyi duó egyébként hangmérnöki tevékenységet is folytat, többek között Stanislav Tolkachev-nek is készítettek már mastert! Ha még mindig nem indítottad el a play gombot a lejátszón, akkor azt hiszem ezek után már nem is lehet kérdés, hogy miért is olyan különleges az Arc Of Yesod produkciója! Az általuk prezentált azonnal magával ragadó hangzásvilág tényleg az a fajta techno, ami a legmagasabb polcra való.

Az Arc Of Yesod a Kindergarten partisorozat következő állomásán fog élesben debütálni a nagyközönség előtt, amire december 16-án fog sor kerülni a budapesti Fabrikában. Addig is íme egy kis ízelítő arról, hogy nagyjából mire is számíthatunk a live produkció alkalmából:

Az Arc Of Yesod legújabb megjelenése az argentin Tecnotecsi Records gondozásában lát napvilágot a MOODS X című válogatáson. A teljes lemez december 22-én jelenik meg, de a Melting Pot című zenét már most is meghallgathatjátok a lengyel Lost in Ether podcast jóvoltából.

Ha pedig még többet szeretnétek megtudni az Arc Of Yesod eddigi munkásságáról, akkor ide kattintsatok: https://linktr.ee/arcofyesod