Jay Lumen egyetlen ismét a legendás Amsterdam Dance Event fellépő művészei között szerepelt. Ráadásul az egyik hivatalos nyitórendezvény kiemelt meghívottjaként.

Jay Lumen immár számtalanszor járta be a fölgolyót Ázsiától Afrikán át, Dél–Amerikától az Egyesült Államokon ár Kanadáig, de még Ausztráliában is rendszeresen fellép, akárcsak legutóbb, Brisbane egyik legjelentősebb fesztiváljának egyik headlinereként.

Ezúttal visszatért a méltán világhírű elektronikus zenei konferencia, az Amsterdam Dance Event (ADE) helyszínére, hogy a Club Atelier falai között varázsolja el a közönséget 1,5 órás szettjével.

Jay rendszeres meghívottja a konferenciának, hiszen játszott már az ADE Verknipt rendezvényén, a Panama Club, vagy a Studio 80,de a Dockyard vagy a legendás Loveland eseményein is az Amsterdam Dance Event évenkénti programjában. Szettjeit többek között a DanceTV és a Mixmag is közvetítette nemzetközi streaming showjában.

Az ADE egyébként a lélegzetelállító bulik mellett egy szakmai és közönségtalálkozó is, ahol megismerhetjük az aktuális zenei trendeket, új irányokat, a kapcsolódó és az e-zenét érintő technológiai fejlesztéseket, vagy egyszerűen csak kikapcsolódhatunk a világ tájairól ismert barátainkkal.

Gyakran a DJk és producerek is csak itt találnak alkalmat, hogy egymással találkozzanak, hiszen a sűrű turné naptárak mellett ez igencsak ritka a hétköznapokban.

Jay Lumen az egyetlen hazai előadónk, aki évről évre hivatalos rendezvényen játszhat az ADE keretein belül, így nem csoda, hogy a legtöbben őt tekintik a kelet-közép-európai és egyben a magyar elektronikuszene nemzetközi hírvivőjének.

Az Atelier nevű klubban megrendezésre került showra már két héttel az esemény előtt elkelt minden jegy, ami különösen kiemelkedő, mivel egy szerdai napról beszélünk. Jay a headliner pozícióján Bart Skils-el osztozott, míg a kisteremben többek között Nakadia és a Township Rebellion formáció is játszott.

Jay az alábbi szavakkal aposztrofálta  élményeit az ADE hetén:

„Az Amsterdam Dance Event ezúttal is fantasztikus volt. Mindig nagy örömmel jövök ide, hiszen az év egyik olyan eseményéről beszélünk, mely mind a szakmát, mind a közönséget, az elektronikus zene rajongóit képes összehozni és nem csak egy-egy éjjeli buli erejéig. Volt alkalmam kollégákkal olyan témákról beszélni, melyekre az év közbeni  rohanó ütemtervünk mellett nem igazán jutna idő. Az szinte már csak hab volt a tortán, hogy a buli nagyon jól sikerült és rengeteg energiát adott. Mindenkinek köszi, aki ott volt!

Jay Lumen teljes szettjén itt nézhetitek és hallgathatjátok meg:

Következő fellépései többek között Németországban, Belgiumban, Finnországban, Szerbiában, lesznek.
Ugyanakkor 2024-ben látható és hallható lesz Nairobiban, Ausztráliában, Costa Ricán, de visszatér az Egyesült Államokba és Dél-Amerikába is egy-egy turné erejéig.

Magyarországon legközelebb egészen pontosan november 18-án a szombathelyi Romkert falai között, az Illegal Control eseményén lesz hallható.