Legújabb interjúsorozatunkban a hazai elektronikus zenei közeg friss arcait szeretnénk bemutatni. Csupa olyan DJ-t és producert, akik a közelmúltban kezdtek el nyilvános helyeken zenélni. Vagy akár régebb óta is, de még nem kerültek igazán a radarra, pedig a képességeik alapján erre minden esély megvan. Bleached a legújabb generációt képviseli. A győri születésű, de már Budapesten élő DJ stílusát elsősorban a hardtechno és industrial jellemzi. Idén zenélt először nyilvánosan, azóta viszont szélsebes tempóban ível felfelé a karrierje. Lehetőséget kapott már bizonyítani a Katlan Fesztiválon és a The Etiket-en, hamarosan pedig Berlinben is fel fog lépni. A zenéléshez való alázatos elhivatottsága sokak számára példaként szolgálhat.

Mióta foglalkozol zenéléssel, hogyan  csöppentél bele az elektronikus zenei közegbe?

2021-ben kezdtem hobbykent akkor mikor a Barbival (Paralich) megismerkedtem ekkor kezdett megjobban érdekelté válni a zenélés. 2023 elején fektettem nagyobb hangsúlyt a zenelesre mert több olyan barátomtól kaptam pozitiv vissza jelzést akik zenélnek, és ez adott kellő önbizalmat ahhoz, hogy ebből több legyen mint hobbi. Az első zenélésem közönség előtt az Arzenálban volt amikor egy DEADEND Paralich all night long buli volt és az utolsó 1 órában hetőséget kaptunk, hogy 3man lejátszuk b2b2b-ben. Ami számomra szinte hihetetlen volt, hogy nyáron a Katlan fesztiválon volt opendeck lehetőség és Bozai Johanna zenélt és megkérdezte, hogy szeretnénk-e játszani az utolsó 1-1,5 órában én és Dill legal (Dávid) b2b-ben és szerintem ez rettentő jó gesztus és lehetőség volt tőle amit mégegyszer köszönünk! Az elektronikus zene már fiatalabb korom óta az életem részévé vált, de kiemelten a Nico Moreno-Purple Window volt az első úgymond igazi techno zene ami megfogott.

Hogyan definiálnád az általad játszott zenéket?

A zenéimet úgy szoktam össze válogatni egy adott szetthez, mixhez hogy amik éppen a kedvenceim közé tartoznak vagy amit én is szívesen hallanék buliban, de nagyon oda figyelek arra is hogy egyik zene se legyen olyan amit nagyon sokan le játszanak vagy túl felkapott szeretem az olyan zenéket amiket kevesen ismernek/hallgatnak hogy ezzel is színesebbé tegyem az adott szettet vagy mixet.

Kik a kedvenc hazai / külföldi zenészeid, példaképeid?

Kedvenc magyar zenészeim közé Sikztah , Paralich , Bxrnadett tartozik. Példaképem úgy mond nincs de akire/akikre felnézek az Sikztah és Paralich , Barbi sok mindenben támogat/segít nekem amiért hálás vagyok neki. Lehetőséget adott hogy a Deadend-en jelenjen meg az első mixem. Egyben rettentően hálás vagyok Sikztahnak is amiért lehetőséget kaptam az október 22.-i The Etiket eseményen zenélni ami számomra nagy megtiszteltetés volt, mivel Győrben nőttem fel és az első techno bulim egy The Etiket Nico Moreno volt a Rómerházban. Külföldi kedvenc előadóim közé pedig : OMAKS, Nikolina, Nico Moreno, BSLS.

Mi a legnagyobb tanulság, amit eddig megtanultál a dj pult mögött?

A legnagyobb tanulság amit megtanultam a dj pult mögött az hogy minél alázatosabban , magabiztosan tudjak kiállni a közönség elé és hogy én is ugyan úgy élvezzem mint a közönség.

Miben szeretnél a legtöbbet fejlődni?

Szeretném magam kipróbálni más stílusban is nem akarok leragadni csak egy adott stílusnál és szeretném magam fejleszteni amiben tudom, sokminden van amit még tanulnom kell de szerintem mindig lesz mit tanulnia az embernek ebben a “szakmában”

Milyen projektben vagy benne, hol hallhatunk legközelebb zenélni?

Jelenleg igyekszem minél több időt fordítani a zene írásra igyekszem fejleszteni magam minden téren. Legközelebb amit jelenleg tudok, hogy hol fogok játszani az November 4. D9 tehetség kutató És december 1. Pedig lehetőséget kaptam Berlinben debütálni ami számomra nagy álom volt.

Top3 aktuális zenéd?

OMAKS – RESISTANCE
PARALICH – KNEEL BEFORE ME
6EJOU – O FORTUNA

Mi a célod a jövőben?

A célom az hogy minél több ember szívébe véssem magam mint zeneileg és mint emberileg.

Bleached IG: instagram.com/blengyel07/
Bealched SC: https://soundcloud.com/bleacheddd