Nincsen karácsony Kevin nélkül! Ez pont ugyanolyan biztos, mint az, hogy a The Etiket az ország elsőszámú DJ-it fogja Győrbe szállítani ugyanekkor. Több, mint 20 éves múltra tekint vissza ez a hagyomány. És ez nem lesz másként idén sem.

Igazi sztárparádé várható. Ugyanis szinte mindenki itt lesz, aki napjainkban jelentős szerepet tudhat magáénak a hazai porondon. A techno közeg ugyanis jelentős vérfrissítésen esett át az elmúlt időszakban. Sok új név vetette meg a lábát, akik azóta rendszeres fesztiválfellépőnek számítanak és egyre több külföldi fellépéssel büszkélkedhetnek. December 25-én azonban közösen fogjuk levezetni az ünnepek szépsége mellett okozta stresszt vagy éppen boldogságot. Itt az idő eldobni az év végi hajtás terhét, a karácsonyi The Etiket kiváló alkalmat nyújt arra, hogy újra találkozzanak régi barátok, vagy éppen az új ismerősök.

Két teremben összesen 15 produkció fog a pult mögé állni. Nézzük is a fellépőket! A nagyteremben Jay Lumen nevével kezdődik a sor, aki immár számtalanszor járta be a fölgolyót Ázsiától Afrikán át, Dél–Amerikától az Egyesült Államokon át Kanadáig, de még Ausztráliában is rendszeresen fellép, így nem csoda, hogy a legtöbben őt tekintik a kelet-közép-európai és egyben a magyar elektronikuszene nemzetközi hírvivőjének. A Supernova csapatát erősítő David Temessi folyamatosan szállítja az új megjelenéseket, szerzeményeit a legnépszerűbb artistok pörgetik, mint például Amelie Lens vagy Charlotte de Witte. Saját kiadója a DSR Recordings, ami az egyik legjobb eladásokkal rendelkező label a nemzetközi piacon. Svetec hazánk elsőszámű hardtechno producere, naptára hemzseg a külföldi fellépésektől, szinte az összes hétvégéjét valamelyik külföldi mega rendezvény dj pultjában tölti! Gaga szerzeményei is rendre előbukkannak olyan DJ-k lemezestáskájából, mint például Marco Bailey és Christian Smith, nevéhez fűződik a Dark Face Recordings elindítása. Peter Makto & Gregory S hosszú évek óta őrzik vezető helyüket, ők ketten alkotják hazánk egyik elsőszámú dj párosát a Truesounds Music képviseletében. Paralich is komoly nemzetközi szintugráson esett át, szinte minden hétvégén külföldön zenél, bejárta már Dél-Amerikát, zenélt a berlini Zug der Liebe-n és a Verknipt-en is. Sikztah nélkül elképzelhetetlen lenne a line up, a The Etiket szervezője és házigazdája évtizedek óta vezeti biztos kézzel a győri zenei közeget.

A kisteremben többnyire az underground irányzatok képviselői kaptak helyet. Detective Kelly a ’90-es évek virágzó hazai partikultúrájában szeretett bele az elektronikus zenébe, és kezdett el DJ-ként is tevékenykedni. CVRDWELL megkerülhetetlen szereplője lett az éjszaknak, ő számít a vájtfülűek kedvencének ebből a line up-ból. Fourk is hasonló elhivatottsággal lépked felfelé a ranglétrán. Egy évvel ezelőtt indította el saját kiadóját, a Fourk Records azóta is havi rendszerességgel szállítja a proper techno hazai képviselőinek legújabb megjelenéseit. TAMAS SZABO számára sem lesz ismeretlen a győri közönség. A fiatal budapesti DJ-nek Dax J a példaképe, így biztosak lehetünk abban, hogy egy szemhunyásnyit sem fog alábbhagyni a lendület addig, amíg ő zenél. YUHØS a felvidéki techno kollektíva talán legjelentősebb képviselőjének számít. THIRD 2HIFT bizonyított már Franciaországban, Berlinben, Krakkóban, illetve Budapest szinte minden klubjában és illegál eseményén. Saját zenéit olyan neves előadók játsszák rendszeresen, mint Parfait, LeeAnn Roberts, Charlie Sparks, Callush és még sokan mások. Hasonlóan izmos zenékkel fog érkezni Schiere, aki egyre komolyabb szerepet tölt be a hazai hard techno közegben. A DSB96 nevű formációt egy ikerpár alkotja, hangzásviláguk pörgős, indusztriális vonalon alapul.

A fellépők listáját végigböngészve láthatjuk, hogy jól megférnek egymás mellett a rutinos arcok és a feltörekvő fiatalok. A The Etiket karácsonyi buliján minden techno rajongó meg fogja találni a számára legmegfelelőbb vonalat, legyen szó a zene tempójáról, változatosságáról vagy éppen a dallamosságáról.

Az esemény jellegét tekintve kiemelkedő érdeklődésre számíthatunk. Ez pedig azt jelenti, hogy már a harmadik körös jegyek fogynak. Aggodalomra azonban nincs ok. Az esemény helyszínét biztosító Club Octagon mindenki számára elegendő helyet biztosít.

Esemény: https://www.facebook.com/events/3720085928228223
Jegyek: https://cooltix.hu/event/657227e71448ce434ebec8a1