A MUTE frissen alakult rendezvényszervező brigádja debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn.
A teltházas este amellett, hogy egy meglehetősen impozáns lineup-ot vonultatott fel, hasonlóan rendhagyó koncepcióval indult útjára: A szervezők – saját bevallásuk szerint – e sorozattal olyan közönséget szeretnének összerántani, akik igénylik a techno bulik underground közegét, azok szubkulturális és közösségi jellegét. Mindemellett céljuk az is, hogy olyan DJ-ket hozzanak Magyarországra, akik itthon még nem játszottak, vagy legalábbis kevésbé ismertek – ám külföldön hatalmas tömegeket vonzanak.
A holland-magyar koprodukciós csapat pedig minderre nem pusztán a bulik megszervezésével, de különböző külsős sidekick-ekkel is igyekszik ráerősíteni.
Az első bulit megelőzően például Hollandia egyik legnépszerűbb internetes rádiójában, a Pure Radio-ban készítettek műsort, melynek élő adását Argentínától Kínáig 47 országból közel 13.000 ember hallgatta, s ebből több mint 750-en Magyarországról csavarodtak rá a warm-up műsorra!
A műsorban a szeptember 7-i bulin fellépő DJ-k külön erre a műsorra készített szettekkel készültek, így a portugál techno egyik legfőbb képviselője, A.Paul közvetlenül a Nature One-on tett fellépése előtt állt a keverőpult mögé, akárcsak Drumcomplex, vagy a Magyarországra szinte már hazajáró Knobs is, illetve a MUTE-on debütált Avoidant és a holland techno szcéna legújabb generációjának felfedezettje, Sebastian Flaes is. Mindez pedig megismétlődött pár héttel ezelőtt is, amely műsort ezúttal már 17.000 hallgató figyelt világszerte.
A sorozat második része november 2-án kerül megrendezésre, aminek felhozatala szintén ráerősít arra, hogy a szervezők komolyan is gondolják saját koncepciójukat, hiszen a fellépők között szerepel az európai techno-legenda DJ Billy Nasty, valamint a dark techno egyik legmeghatározóbb képviselője, Björn Torwellen, Knobs, illetve a 2013-as Amsterdam Dance Event egyik leghangosabb bulijának szervező-producere, Folker Zwart is. Ám a külföldi hírességek mellett a magyar szcénát is kő keményen képviseltetik, mégpedig Dr. Zoidberggel, az NVC csapatából, az egyre nagyobb nemzetközi sikereket elérő David Temessivel, valamint Avoidant személyével.
Event: https://www.facebook.com/events/593812974017260
Január 3-ra pedig nem kisebb rendezvényre készülnek, mint egy 40 órás bulira, amit a Driving Forces kiadóval közösen és a CLR közreműködésével szerveznek, mégpedig egy rendhagyó kiadói est formájában. Az est line up-jában pedig olyan nevek szerepelnek, mint Brian Sanhaji, Pfirter, Sutter Cane, André Walter, Simo Lorenz, vagy Drumcomplex.
Event: https://www.facebook.com/events/1427993757420976
A MUTE csapata így mindenképp egy újabb színfoltot jelenthet az egyébként is színes hazai techno szcénán belül, akik annak reményében és azzal a céllal viszik ezt a Magyarországra hozott nemzetközi produkciót, hogy némileg idecsempésszék az amszterdami és berlini underground techno szubkultúra hangulatát, közösségét és temperamentumát.
www.facebook.com/mutehungary
]]>