Kevin Saunderson is azok közé az amerikai lemezlovasok közé tartozik akik nem szorulnak különösebb bemutatásra. A Detroit-i techno legendával többször foglalkoztunk már weblapunkon, sokmindent megtudhattatok már róla, de vajon melyek kedvenc lemezei? Íme egy 10-es lista és néhány gondolat a darabokról:

Rhythim Is Rhythm – Strings Of Life
Emlékszem mikor ez a dal készült. Együtt dogloztunk Derrick May-vel, volt pár eszköz amit közösen használtunk. Úgy kezdődik mint egy kísérteties ballada, aztán Derrick beleépítette a zongoraszólót amivel megalkotta ezt a zseniális darabot. Emlészem mikor elvittük Frankie Knuckles-nek ha jól rémlik a Chicago-I Power Plant-be. Már első alkalommal játszotta, szóval ennek a lemeznek hosszú története van. Nagyszerű ahogy kezdődött!

Eddie Flashin Fowlkes – Goodbye Kiss
Ez a zene számos emléket segít felidézni, mivel Eddie is ott volt velünk, velem, Derrick-vel és Juan-val a kezdetek kezdetén. Juan volt a legelső, neki már volt megjelenése még Derrick és az én darabjaim előtt is. Ez a track teljesen az agyamba férkőzött. Akkoriban szenzációs volt, nagyon inspiráló és emeleett felemelő. Iagzi detroiti sláger, egy áttörés ami nagyon nagy hatással volt rám.

Model 500 – No UFO’s
Ez volt az egyik legelső kísérlet az inkább 4/4-es techno irányába. Épp Chicagoba vittem Derrick-et, ahol ezt a lemezt szórta szét a viszonteladókhoz és különböző ottani lemezboltokba. Volt még pár másik doboz is nála és ez volt az első alkalom mikor belekóstoltam a Chiacgo-i szcénába, köszönhetően a Hot Mix 5-nak vagy a Super Mix 6-nek. Azért is különleges darab számomra, mert saját kiadómnál, a KMS-nél jelent meg. Nagyon kreatív és különleges hangzás. Volt egy studio felállítva a lakásomba és Derrick meglátogatott és dolgozott a zenéken amelyekből szintén rengeteg ötletet merítettem és elkezdtem ezek alapján egy dalt is írni. A mai napig arra emlékeztet, mikor elkezdtünk együtt dolgozni.

Suburban Knight – The Art Of Stalking
Együtt jártunk jözépiskolába James-vel [Pennington, aka Suburban Knight] ezért nagyon sok közös emlékünk van.Emlékszem mikor ezen a darabon dolgozott. Egy más zónában, egy teljesen más világban élt és ez a zenékén is hallatszik.

R-Tyme – R-Theme
Ő pedig DJ Wayne [Darryl Wynn] Detroitból aki hosszú ideje az ottani szcéna része. Derrick segítet neki befejezni ezt az amúgy remek darabot!

Cybotron – Alleys Of Your Mind
Rendkívül futurisztikus, a koránál jóval előrébb mutató zene. Juan és Rick [Davis] első generációs techno darabja.

Reese – Rock To The Beat
Saját darab, bár Reese & Santonio néven kezdtük el készíteni a zene az én ötletem. Santonio testvére, Antonio olyan volt számomra mint a testvérem. Mikor ezt a tracket írtam, sőt már majdnem be is fejeztem, odajött és így szólt: “Hallod, szeretnék valamit hozzátenni neked még a dalhoz!” Így aztán ráütött egy hangjegyre és így vettem fel, csak azért, hogy boldoggá tegyem. Hatalmas siker volt Belgiumban és Párizsban is sőt utóbbi helyszínen még a pop slágerlisták Top 10-es chartjára is felkerült. Fel nem tudtam fogni, hogy egy ilyen dal, hogy a fenébe lehet rajta egy pop charton. Annak idején volt egy közös TV csatornájuk ráadásul egy nyelvet is beszélnek ezért gondolom ugyanazon szempontok alapján lehetett rájuk hatással a track. Egy showban volt egy srác aki folyton ezt hajtogatta: “Rock to the beat.” Ez volt az az extra ami miatt felkúszhatott a pop chartokra és több mint 100.000 példány fogyott el belőle.

69 – Ladies And Gentlemen (4 Jazz Funk Classics)
Carl Craig egyik projektje ugye, amikor pedig megkaptam a kiadványt és meghallgattam egyszerűen lenyűgözött. Senki sem tudta, ki is az a 69 avagy másképp: nem tudták, hogy Carl Craigr akiról szó van. Egy korabeli remekmű Carl kezei közül!

X-Ray – Untitled
Nagyon underground és minimalisztikus volt. Egy érzelmes underground darab amit Derrick készített a Let’s Go EP másik oldalára. Még mindig az egyik legnagyobb kedvencem!

Underground Resistance – The Punisher
Ez egy keményebb vonalas Detroit techno, azok  közül is az egyik legelső darab. Magát a hangzást is egy más, magasabb szintre emelte.
]]>