Peet, Magyarország egyik nemzetközi szinten is elismert kivételes tehetségű producere, nem mellesleg a német Traum Schallplatten kiadó saját művésze újabb sikereket tudhat maga mögött. Peet produceri munkásságát a termékenység, a sokszínűség és az állandóan megújulni képes, kísérletező minőségi munka jellemzi. Büszkén elmondható, hogy kivétel nélkül egyedi stílusú, illetve hangzásvilágú zenék fémjelzik az ő nevét, melynek eredményeként a Beatporton is számos listavezető megjelenést tudhat magáénak. Valószínű, hogy nincs olyan az olvasók között, aki ne hallotta volna már korábbi megjelenéseit, ha pedig mégis akadna, akkor e hiányosság pótlására ez egy remek alkalom. 🙂 A következő néhány sorban egy Sheffield-i (UK) énekesnővel közösen készített EP-jére, illetve egy saját mix albumára hívnánk fel a nagyérdemű figyelmét. A korábbi, 2012-es megjelenés után, Peet és Millie Gaum újra együtt dolgoztak a Reworck 21. lemezmegjelenésen. A március végén látott napvilágot Pole Folder Brüsszeli székhelyű kiadójánál “Privacy” című közös munkájuk (Reworck 21.). A megjelent lemez két újabb remekművel gazdagította az elektronikus zenei piaci dömpinget egy amolyan techeseb hangzásvilágú (original), valamint egy az elektronika stílusjegyeit hordozó dallal (Pole Folder Reworck). A dal maga egy igaz szerelemről, az abban megjelenő vágyról és kísértésről mesél Millie szívből jövő hangján keresztül. A zene, ahogy gördül előre annak erőteljes, mély és lüktető ritmusával, újabb és újabb dallamokkal ad további mélységet a szenvedéllyel és érzésekkel teli house tracknek. Az előtérben hallható vokál, az alatta futó tört ütemek, és a mindezt átölelő epikus atmoszféra drámai és érzelmi fokozódást eredményez a dalban, mely egyaránt megállja a helyét a táncparketten, vagy akár filmzeneként. “E dal megírása segített át azon a nehéz időszakon, amikor az életkörülményeim miatt nem lehettem együtt azzal, akit nagyon szerettem. (Végül ahhoz az emberhez mentem hozza, akiről ez a dal is szól. Ez a szerelem saját ereje.)” – nyilatkozta Millie. A dal kapcsán Pole Folder fontosnak érzi kihangsúlyozni a zenei újraértelmezést, és egy teljesen új megközelítést. “Hatalmas élmény volt ezen a tracken dolgozni, még annak ellenére is, hogy a készülő remixre erőteljes hatással volt, hogy ez idő alatt halt meg egy nagyon kedves barátom.” – tette hozzá Folder. Hernan Cattaneo, Daniel Bortz, Nick Warren, Sultan El Turrah, Marquez Ill, Sven Jaeger, Kenji Takashima nagynevű előadók is mind elismerően nyilatkoztak a Reworck 21. megjelenés kapcsán.

Tracklista
01. Peet and Millie Gaum – Privacy – Original Mix (08:11)
02. Peet and Millie Gaum – Privacy – Pole Folder Reworck (08:50)

És akkor jöjjön néhány szó Peet első saját mix albumáról, mely a Berlini/Athéni PFL Records gondozásában április 7-én jelent meg. Az egy CD-nyi anyag a már jól ismert mix-széria legújabb részeként látott napvilágot.PFL 5 néven. Peet azon kevesek közé tartozik, aki Magyarországról hivatalos, külföldi kiadók felkérése által összeállított mix albummal rendelkezik. 12 gondosan válogatott és mixelt track került fel a válogatásra, mely egy igazi utazás a break, a techno, a lélegzetelállító dallamok és lenyűgöző vokálok világában. Mint mondta: “Mindig tudtam, hogy egy kiadó csak saját kiadásaiból készített mix hatalmas feladatot jelent. De ez a PFL esetében könnyebb volt, mint gondoltam.” Mi a helyzet a dalokkal? “A label összes kiadása magas színvonalat képviselő, minőségi darab. Mindez és a lemezkiadó katalógusa, az original dalok, valamint remixek eklektikus és sokszínű mivolta, mind segítettek abban, hogy egy olyan válogatást készíthessek, amellyel valóban megmutathatom, hogy számomra mit is jelent és hogyan is épül fel egy igazán jó mix. Megpróbáltam egy olyan összeállítást létrehozni, amelyben a válogatás album keretein belül valami meglepővel szolgálhatok, amellyel bemutathatom a kiadó minden oldalát, és minél több művész munkáját. Úgy érzem, hogy ezzel a 12 elképesztő zenével sikerült megvalósítanom mindezt, és bízom benne, hogy a kiadó ezzel a mixel még több ember figyelmét felkelti majd. Ez volna a célom.”

Egyszóval… Peet nem a pihenés és a tétlenkedés híve, ha a szerzői munkáról van szó. A jövőben is nagy kiadóknál várhatók a további megjelenései, úgyhogy érdemes rá odafigyelni.

 

Tracklista:

01. LKS – Casual (Aiora’s Sensual Congestion Rmx)

02. Cumiks – Dogwille (Alexey Monakhow Remix)

03. UvO – Lucid Dreams (Peet’s PFL Edit)

04. Slangsdorf – Frühstück (Aiora Remix)

05. Martin Selle – Superduper (Original Mix)

06. Peet & Lefrenk – Hypercube (Original Mix)

07. Hells Kitchen feat. Van Hai – So Sorry (Aiora Remix)

08. Lefrenk – Orion (Sven Brauer remix)

09. Karl M – Federrausch (Original Mix)

10. Peet – Sky Scrape Red (Original Mix)

11. Lefrenk – Insula (Original Mix)

12. Jim Schwindel – The All Nighter (Original Mix)

05. Martin Selle – Superduper (Original Mix)

06. Peet & Lefrenk – Hypercube (Original Mix)

07. Hells Kitchen feat. Van Hai – So Sorry (Aiora Remix)

08. Lefrenk – Orion (Sven Brauer remix)

09. Karl M – Federrausch (Original Mix)

10. Peet – Sky Scrape Red (Original Mix)

11. Lefrenk – Insula (Original Mix)

facebook.com/peetofficial
facebook.com/PFL.RECORDS
soundcloud.com/pflrecords
facebook.com/reworck
facebook.com/polefolder.official
soundcloud.com/reworck