A The World Drug Report minden évben ad egy áttekintést a kábítószer-piacon bekövetkezett változásokról, különböző drog-kategóriákban, kezdve a gyártástól a kereskedelemig, beleértve az új utakat, terjesztési módokat, egészen a fogyasztásig. A felmérés átfogó áttekintést nyújt a legújabb trendekről, külön elemezve az ópiátokat, kannabiszt, kokaint, és az amfetamint (beleértve az extasy), valamint a kábítószer-fogyasztás egészségre gyakorolt hatásait, valamint azt is elemzi, hogy milyen vegyi anyagokat használnak a tiltott drogok előállításánál.

A United Nations World Drug Report felmérése azt mutatja, hogy az emberek Ausztráliában több drogok fogyasztanak, mint bármelyik más országban. A jelentésből az is kiderül, hogy az ausztrálok kokain-fogyasztása rangsorban a negyedik a világon, a kannabisz-fogyasztás területén pedig hetedikek. A vényköteles gyógyszerek – mint a kodein, morfin – iránti kereslet tekintetében viszont az Egyesült Államok vezeti a listát.

Bár a táblázat csúcsán még mindig „bajnoki” helyen áll az extasy fogyasztása, de a jelentés arról számol be, hogy a kereslete csökkenő tendenciát mutat. Ausztráliában a szakértői vélemény azt mondja, hogy a kannabisz, a kokain, a hallucinogének, valamint az oldószerek és inhalálók kereslete megnőtt, az extasyé csökkent, ellenben a designer drogok népszerűsége egyre nagyobb méreteket ölt.

Az Egyesült Királyságban címlapon közölték le, hogy Skócia az egyik legnagyobb kokain-fogyasztó, ami nem meglepő, hiszen a tenger felől érkezik az ellátmány.

Ha kíváncsi vagy részletesebben a kábítószer-felmérés eredményeire, itt tanulmányozhatod. Az eredeti dokumentumot pedig itt találod.

Forrás: mixmag