Lassan 21 esztendeje, egészen pontosan 1993. október 30-a óta hallható a brit BBC Radio 1 minden szombaton éjjel 1:00 és 3:00 közt jelentkező műsora, az Essential Mix. Nyilván olvasóink közt is vannak, akik ki tudnak emelni néhány kedvenc epizódot, magam is említhetnék több olyan mixet melyet számtalanszor meghallgattam. Van azonban valaki, aki “hivatalból” az összes két órás showműsort végighallgatta, ő pedig nem más mint a műsorvezető Pete Tong. Nemrég elárulta, melyek a személyes kedvencei a sorozat darabjai közül, és kik azok akiket évek óta győzköd, mégsem sikerült felkérnie a két órás mix elkészítésére:

“Több mint 20 éve vezetem a műsort, így egy darabot kiemelni szinte lehetetlen vállalkozás,” – mondta “de vannak olyan előadók akik mindig eszembe jutnak, ilyen például David Holmes, Paul Oakenfold, Eric Prydz vagy említhetném Sasha 2005-ös Maida Vale-es szettjét, de az a helyzet, hogy a legfrissebb, Joy Orbinson által készített darab is különleges.”

“Viszont ha egyet választanom kellene, amely nagy hatással volt rám mint DJ, akkor a 2006-os Âme Essential Mixet emelném ki. Emlékszem, volt egy nyaram, mikor Ibizán vezetés közben egyfolytában ez szólt. Ha visszahallgatnám most, ugyanazt a prófétikus hatást váltaná ki belőlem és amely rajtam kívül olyan előadókra is nagy hatássan volt mint például Richie Hawtin, Luciano vagy Marco Carola.”

És vajon kik azok az előadók, akik még sosem játszottak ebben a két órás művorsávban, pedig Pete Tong számtalanszor felkérte őket? “Danny Tenaglia számtalanszor visszautasította már a felkérésem” a másik célszemély pedig évek óta Ricardo Vilalobos.

“Ricardo Villalobos következetesen próbálja elkerülni a felkérésem. Beszéltünk már erről, és valójában sosem mondott nemet, de gyakran hallom, hogy érdekes módon épp akkor távozik egy étteremből Ibizán mikor én megjelenek.”

forrás: https://pulseradio.net/articles/2014/07/pete-tong-reveals-his-favourite-essential-mixes