A Vakondok a hazai szubkulturális élet egyik legátfogóbb feltáró sorozata.

A Vakondok egy naplószerű mozgóképes dokumentáció, egy közép-európai ország, Magyarország független szubkultúráiról, amely MC Fantom, azaz Csépai Gábor narratív elbeszélése saját élményeiről, amit az éjszakai- és szubkulturális életben tapasztal.A film az ő találkozásainak, benyomásainak, élményeinek mozgóképes naplója.A történetben minden részben különböző underground figurákkal, képző- és előadóművészekkel vagy épp extrém-sportolókkal találkozhatunk, természetes élethelyzetekben.

2014-re három egészestés Vakondok dokumentumfilm készült el. Az első rész öt budapesti fiatalt mutatott be, akik különböző tevékenységeikkel kapcsolódnak a főváros szubkulturális életéhez (képző- és előadóművészek valamint extrém-sportolók). A második rész a már 30 éve létező, mégis igencsak kevesek által ismert demosceneszámítógépes szubkultúrát mutatta be, amely azóta is hiánypótló filmként számon tartva világszerte. A filmek több neves nemzetközi filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába is bekerültek. Az első rész New Yorkban nyert nagydíjat, a második rész többek között Los Angelesben és az angliai Derby-ben részesült kiemelt elismerésben, valamint beválasztották az ”A” kategóriás Warsaw Film Festival dokumentumfilmes versenyprogramjába is. (Ezelőtt legutoljára 4 éve sikerült magyar dokumentumfilmnek ”A” kategóriás filmfesztivál versenyprogramjába bekerülnie.) A Manhattan Film Festival webes szavazásán első helyezést ért el, itthon pedig a CineFest válogatta be mindkét részt a versenyprogramjába, és az IndaFilm 2013-as online DokuSzemléjén több mint 50 dokumentumfilm közül a magyar közönség a Vakondok 2-t választotta a legjobb magyar dokumentumfilmnek.A második részt világszerte több mint 35 városban vetítették, az online nézettsége pedig meghaladja a 250 ezret. Eddig 13 nyelvre fordították le a feliratait.

A harmadik rész nemzetközi premiere a 10. Action On Film International Film Festival-on volt Los Angelesben, 2014. 08. 28-án, ahol a Vakondok 3-at jelölték a Legjobb Vágás (dokumentumfilm), Legjobb Dokumentumfilm és Legjobb Külföldi Film díjára, amelyből elnyerte a Legjobb Vágás díját, valamint „RunnerUp”, vagyis kiemelt második helyezett lett a Legjobb Dokumentumfilm kategóriában. A Vakondok 3 egy videós napló egy utazásról az ismeretlenségből a kulturális felszínre. Régen a zenei kiadók és a kereskedelmi média által figyelmen kívül hagyott zenei stílusoknak és előadóknak nem sok esélyük volt, hogy szélesebb körben ismertséget szerezzenek. A digitális forradalom aztán mindent megváltoztatott. Az internet és a mindenki által elérhető digitális technika teljesen átformálta a zeneipart. A nagy zenei kiadók szerepe megváltozott, lecsökkent. Amíg régen az átütő siker kiadó és egy halom pénz nélkül elképzelhetetlen volt, addig mára ez már bárki számára elérhető. A minőségi tartalomgyártás és a világszintű önmenedzselés lehetősége ajtót nyitott az utcáról a legnagyobb színpadokra.
De az internet nem csak az alkotóknak adott lehetőséget, hogy bárhova eljuttassák műveiket, hanem a közönségnek is, hogy bármire ráleljenek. Ma már nem csak azt fogyaszthatjuk, amit a kereskedelmi média sugároz. Rajtunk múlik, hogy keressük-e a számunkra értékes tartalmakat, vagy megelégszünk azzal, amit elénk raknak. Fel kell fedeznünk a felfedezés örömét.

A Vakondok útját olyan alulról építkező stílusok és alkotók keresztezik, akik nem a kereskedelmi média által épített utakon járnak, hanem megtalálják saját ösvényeiket a felszínre. Beatbox, scratch, Dj-k, szobazenészek és díjnyertes alkotók, élő improvizációk várnak rád ezen az úton. Dub Fx, Karányi Dani, Rendben Man (Punnany Massif), Bom (DSP), Dj Q-cee, Delov Jávor (Random Trip), Döme és sokan mások tolmácsolásában.

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról, amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések. Egy ügynök titokban rég elfeledett történetek után kutat egy korról, amikor a számítógépes szórakoztatóipar szárnyra kapott. A kutatásai során talált információk alapján a vasfüggönynek köszönhető elszigeteltség ellenére Magyarországon a 80-as, 90-es években rendkívül színvonalas videojáték-fejlesztések folytak. Olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision. Egy 1984-ből előkerült cikkben a The Times arról számol be, hogy “…a nyugati játékboltok letakarítják polcaikat, hogy elférjenek rajtuk a magyar játékok…”.