Április 30-án rendezték  Dortmundban az idei német Maydayt. Öt helyszínen, összesen 50 DJ zenélt, a közönség 19 000 jegyet vásárolt. A legnagyobb érdeklődés a világsztár trance duó Dash Berlin, a slágerlisták első helyét ostromló Robin Schulz, valamint a svéd terchnomágus, Adam Beyer fellépését kísérte.
Az első Maydayt 1991-ben, vagyis 24 évvel ezelőtt rendezték. Az idei esemény mottója: “Making Friends”. Egy szcéna kinyilatkoztatása, akik az egyik legbékésebb csoportnak számítanak. Az idei Mayday komoly gondok nélkül zajlott le. “Évről évre le vagyunk nyűgözve ettől a fantasztikus és békés atmoszférától.” – értékelte a történteket Oliver Vordemvenne, a szervező I-Motion képviseletében. A művészek így nyilatkoztak:
“MAYDAY – Ez valami teljesen különleges” (Robin Schulz)
“Lélegzetelállító volt” (Camo & Krooked)
A technikai adatok is lenyűgözőek. 380 tonna felszerelést üzemeltek be összesen az öt csarnokban, melynek elnevezései: „Arena“, „Empire“, „Mixery-Casino“, „Factory“ és „Twenty Dome“.A legújabb hangrendszer és látványvilág gondoskodott arról, hogy mindenhol meglegyen az audiovizuális élmény. A Mayday hagyományosan a legfrissebb elektronikus zenét egyesíti a legújabb technikai innovációval.
Jövőre lesz a negyedszázados jubileum, melynek mottója: „Mutter aller Raves” (Minden rave ősanyja)
]]>