A Love Parade és a Mayday több évtizedes hagyományának köszönhetően a techno zene teljesen átitatta az európai partykultúrát, néhány évnyi szünet után pedig újra lesz techno ünnep Budapesten a műfajban legendának számító fellépőkkel.
Háttér: 1989. július 1­jén Németországban indult útjára a Love Parade zenei békeforradalomként, melyet huszonkét év alatt tizenkilenc alkalommal rendeztek meg. A cél nem csak a szórakozás volt, hanem hogy a zenén keresztül kiálljanak az emberi jogokért és a szabadságért.
A baráti kezdeményezésből globális méretű összefogás lett, minden évben milliókat mozgattak meg Berlin utcáin kamionos felvonulásokkal és techno zenével. Az átütő sikerű esemény híre futótűzként terjedt el az egész világon, ennek nyomán született meg 2000-­ben a Budapest Parádé is, az ország történetének legnagyobb zenei felvonulása. A hét alkalommal megtartott rendezvényre évente több mint fél millió ember gyűlt össze Budapesten.
A Trip Hungary csapata azt a célt tűzte ki 2014­ben, hogy sok más színes és kalandos program mellett folytassák a hasonló hagyományokat , így idén augusztus 20­-án, kilencévnyi szünet után ismét lesz techno ünnep Budapesten.
Esemény: TheTrip egész napos elektronikus zenei programsorozat három részben.
13:00 Budapest Rave ­ belvárosi csatlakozási pontokkal
Több ponton tudtok csatlakozni a TheTrip sorozat jóvoltából a konvojos felvonuláshoz, amit idén próbajelleggel, kizárólag meghívó és feliratkozás által érhettek el, ennek köszönhetően azonban Budapest első számú zenei VIP vendégének érezhetitek magatokat. A felvonulás alatt Newl, Andre, és két meglepetés vendég szolgáltatja a talpalávalót. 13 órától tehát főváros szerte találkozhattok a Budapest Rave koncepcióival. (Meghívó igénylése)
15:00 Members of Mayday ­ Rio XXL
A felvonulás résztvevőit egyenesen a Members of Mayday helyszínére, vagyis a Rio XXL­be visszük, ahol is 15:00­tól indul a TheTrip második állomása a külföldi sztárfellépők és a magyar előadók kíséretében, ami hajnali egyig tart majd.
15:00 Kühl
16:00 Newl
17:00 Collins & Behnam
18:00 Budai
19:30 Misjah
20:45 Dr. Motte & Westbam
23:30 Marusha
Jegyvásárlás: www.ticketportal.hu/event.aspx?id=47316
01:00 ­ Official after party ­ Track Terrace
A TheTrip harmadik állomásaként közösen átmegyünk a hivatalos after helyszínére, a Rákóczi híd túloldalán található Track Terrace­ra, ahol Budai több órás záró szettje előtt igazi különlegességekre is számíthattok.
Helyszín: A Kopaszi gáton, a Vízpart utca 1. szám alatt tálalható 4000 négyzetméteres, festői szépségű, ősfákkal és a Dunával határolt plázs, amely egyúttal a többször tesztelt és jelesre vizsgázott Rio XXL rendezvényhelyszín is, amit augusztus 20­án több ezer raver fog ellepni.
Élmény: A technika, a személyzet és minden körülmény természetesen alkalmazkodni fog a rendezvény és a fellépők kívánalmaihoz, az italakcióktól a professzionális Martin Audio hangrendszeren át a vizuális élményekig és beléptetésig.
Jegyek: Jegyek kaphatók a TicketPortál országos jegyiroda hálózatában és online, valamint a BP Shop üzleteiben!
Hivatalos esemény: https://www.facebook.com/events/694079290702353
TheTrip: https://www.facebook.com/triphungary
Budapest Rave: https://www.facebook.com/budapestrave

]]>