New Order
Fatboy Slim
Anohni: Antony and The Johnsons + Oneohtrix Point Never + Hudson Mohawke
Skepta
King Midas Sound + Fennesz
John Grant
Kode9 x Lawrence Lek present The Nøtel
Kenny Dope
Oneohtrix Point Never
John Luther Adams with the Barcelona Symphony Orchestra
Ed Banger House Party: Busy P + Para One + Boston Bun
Matias Aguayo
Section Boyz
The Black Madonna
Congo Natty feat. Congo Dubz + Tenor Fly + Nãnci & Phoebe
Acid Arab
Az idén 23 éves Sónar fesztivál június 16-án nyitja meg kapuit Barcelonában, az esemény idén is két részre van osztva: Sónar by Day (Fira Montjuïc), és a Sónar by Night (Fira Gran Via).
A Sónar Barcelona első idei programjában 150 produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők, köztük két európai premierrel: az egyik az ANOHNI, mely álnév alatt az énekes és zeneszerző páros Antony and the Johnsons, valamint az Oneohtrix Point Never és Hudson Mohawke kollaborációjából született meg a ‘Hopelessness’.
A másik premier előadást John Luther Adams jegyzi. Az amerikai zeneszerző ‘Become Ocean’ albumának európai premierje felhívja a figyelmet az éghajlatváltozással kapcsolatos problémákra. A műsort a Sónar és a L’Auditori támogatásával a Barcelona és Katalónia Nemzeti Szimfonikus Zenekar közreműködésével adja elő.
Már biztosan találkozhatunk a Sónáron korunk egyik legendás, az elektronikus poptörténelem egyik legbefolyásosabb csoportosulásával a New Orderrel, akik a legfrissebb, világszerte elismert új albumukkal a ‘Music Complete’-tel kényeztetik a dobhártyáinkat. Először koncertezik a Sónáron a feltörekvő esztéta és zeneszerző John Grant, aki szintetizátor parkjával mutatja be a tökéletes pop zenét, de láthatunk egy dinamikus audiovizuális showműsort Fatboy Slim előadásában ellenállhatatlan grooveokkal az electro-funk jegyében.
A Sónar By Day-en globalis ritmusok, és performanszok szólalnak meg. Itt lesz például a legendás New York-i dj Kenny Dope (aki a mítikus duo a Masters At Work egyik fele); akkor a párizsi house label képviseletében Busy P, Para One és Boston Bun; a chilei Matias Aguayo a trópusi techno hangzásával; a démoni chicagoi dj The Black Madonna; a techno és az arab zene elemeit fúzionáló francia projekt az Acid Arab; a hiphop nagykövete Section Boyz; majd a jungle találkozik a dancehall és a reggae hangzással Congo Natty kezei között, akit több vokalista is kísér majd előadása alatt.
A legújabb trendekhez igazodva brit basszusok és városi ritmusok csendülnek fel a Kode9 audiovizuális show-műsorán, melyet a zeneszerző és a dizájner Lawrence Lek rakott össze közösen. Műsoron lesz az energikus Skepta show, valamint a King Midas Sound és Fennesz kollaborációjából született kísérleti, experimentál, ambient dub album az “Edition 1” live bemutatója.

Lineup Sónar 2016 from Sónar on Vimeo.

]]>