Nagyjából két évvel ezelőtt a Global Underground Ltd. vezetősége úgy döntött, hogy megpróbálja újjáéleszteni sokak kedvenc mixalbum sorozatát. Ez eddig egy Solomun dupla CD-t jelent 2014 szeptemberéből valamint egy rendkívül eklektikus James Lavelle presnts UNKLE Sounds válogatás mixet 2015 novemberéből. Azóta azonban nincs friss hírünk a GU042-ről. Most viszont úgy néz ki, visszatér az ezredforduló másik legendás mixalbum kiadója a Renaissance Recordings is!
Az angliai Mansfield városkából 1992-ben indult klubest és az ehhez köthető kiadó annak idején párhuzamosan két sorozatot is futtatott. Az eleinte töretlen népszerűségnek örvendő The Masters Series és a The Mix Collection duplákat olyan előadók mixelték, mint Danny Howells, Sasha, Hernán Cattáneo vagy James Zabiela; aztán a house ezen irányzatának hanyatlásával a kiadó aktivitása valamint a mixalbumok minősége is szépen lassan visszaesett.
Nagyjából egy év inaktivitás után először 2011-ben próbáltak meg új életet lehellni a Renaissance-ba. Ez többé-kevésbé sikerült is a Tale Of Us, a Tiefschwarz és François Kevorkian munkáinak köszönhetően, azonban 2013 óta ismét nagy a csend.
Most úgy néz ki 3 év után ismét hallhatunk friss Renaissance The Mix Collection albumot, mégpedig az Art Department (ez jelenleg ugye csak Jonny White-ot jelenti) jóvoltából, aki ígynyilatkozott ezzel kapcsolatban:
“Úgy döntöttem, hogy eltávolodom kicsit attól amit a turnéim során játszom és elindulok egy másik irányba, ami majd otthon fog igazából működni. Arra próbáltam törekedni, hogy valami különlegeset, egy mély, ízléses keveréket alkossak, olyat aminek nincs szavatossági ideje.”
A dupla CD június közepétől elérhető lesz digitálisan és CD-n egyaránt, a release partyra pedig a londoni The Steel Yard-ban kerül sor május 21-én.
A lineup a következő:
Art Department
Chaim
Samu.l
August Artier


Forrás: Pulseradio]]>