Ahogy az az előző években is történt, a B My Lake fesztivál idén is tartogat majd zenei csemegéket az ínyencek számára. Tisztázzuk is rögtön: itt és most nem látom értelmét annak, hogy hosszabb sorokat szenteljek olyan művészeknek akikről könyvtárnyi anyag található a különböző online magazinok virtuális hasábjain és akiket több mint egymillióan követnek a szociális média különböző felületein. Tehát aki többrészes Richie Hawtin sztárolást és Carl Cox vagy Solomun tömjénezést vár az most csalódni fog, hisz nem ez a cél. Két részes sorozatunkban olyan előadókat mutatunk be nektek akik igazi érdekességnek számítanak majd az idei fesztiválon. Mivel vagy első ízben járnak a Balaton partján, így kishaznákban is, avagy korábban már felléptek nálunk – akár a korábbi fesztiválokon – mégis igazi kuriózumnak számít egy-egy DJ szett tőlük. Az első részben Franciaország felé vesszük az irányt:

DJ W!ld


A méltán híres francia iskola előző évezredben végzett kiváló növendékeinek egyike a rendkívül dallamos nevű Guillaume Duchastel De Montrouge, azaz DJ Wild (vagy ha így jobban tetszik: DJ W!ld). Dijon szülötte, a városban nőtt fel, ahol nagy hatással volt rá a formatív hip-hop mozgalom, művésznevét pedig a korszak meghatározó filmje, a Wild Style ihlette. Történt mindez azelőtt, mielőtt még komolyabb kapcsolatba került volna az elektronikus tánczenével, megtalálva bálványát Laurent Garnier személyében. 1996-ban Párizsba tette át székhelyét, ahol olyan klubok rezidense lehetett mint a The Rex, a Palace vagy a Queen.
A 90-es években elsősorban a párizsi szcénára koncentrált, de így is sikerült eljutnia a tengeren túlra, ahol fellépett a legendás New York-i Twilo-ban és Brazília több klubjában. Egy ideig rezidense volt a brüsszeli Fuse klubnak majd később az ibizai DC10 Circoloco sorozatának is. Produceri munkái számos jól csengő kiadó égisze alatt láttak napvilágot, úgy mint a Love Letters From Oslo, a Robsoul Recordings, a RebelLION, a One Records, vagy a VIVa Music. 2005 óta saját kiadója is van, a Catwash Records amit közösen alapított honfitársával, Christophe (Chris) Carrier-vel. Augusztus 26-án éjfél tájban érdemes lesz tehát a B stagen is hallgatózni!
Amit feltétlen hallgass meg tőle:


Traumer


Tízből kilenc partyarcnak a Traumer művésznév hallatán egészen biztosan a “2014-es Grindhouse”, vagyis a Hoodlum című sláger ugrik be. Pedig a párizsi Romain Reynaud sokkal de sokkal több ennél a Desolat kiadványnál. Első lemezei, a hazai színeket erősítve a párizsi székhelyű, Antoine Husson (Electric Rescue) által alapított Skryptöm Records-hoz köthetők. A szakavatottak számára ismerősen csenghet a címke neve, mivel egy elég komoly múltú és nagyon egyedi techno labelről beszélünk.
Egy gondolat erejéig maradjunk még a keményebb techno vonalán. Valószínűleg nem sokan tudjátok, de Roman bújik meg a berlini Tresor és a szintén német, Len Faki által menedzselt Figure kiadókhoz köthető techno és dub techno előadó, Roman Poncet alteregó mögött. Sokan talán kellemesebb, emészthetőbb house vonalra számítanak a francia úriembertől, azonban komoly esély van rá, hogy egy igencsak különleges, dubos és indusztriális elemeket is tartalmazó techno szettet fogunk hallani augusztus 25-én, este 6 órától a nagyszínpadon!
Amit feltétlen hallgass meg tőle:


]]>