A techno legenda Jeff Mills, kollaborálva a NASA-val, a londoni NTS rádióállomáson egy feltáró, asztrofizikához szorosan kapcsolódó rádióműsorral áll elő, mely stílusosan a The Outer Limits nevet kapta.
Jeff Millst, a Detroit techno kollektíva “Underground Resistance” alapító tagjaként mindig is érdekelte az űrkutatás és a sci-fi. A szomszédos Alpha Centauri rendszeren alapuló albumot adott ki, koncertezett a Casa da Musica Zenekarral “Lost In Space” néven, és otthoni kis távcsövet tart magánál.
A sorozatot Leslie Stevens hatvanas évekbeli, neves science fiction TV sorozata tiszteletére nevezték el, valamint azt is leírta facebook oldalán, hogy a projekt gyermekkorában gyökerezett a hidegháborús űrverseny ideje alatt.
“El tudsz képzelni egy fiatal embert, aki nem hallgat rádióműsort miután a Midwest-ban nőtt fel, rendszeresen figyelte Rod Serling “A Twilight Zone” -t, összegyűjtve a Marvel képregényeket, mindaddig, amíg a NASA embereket küldött a világűrbe???”
nos, az ötlet innen származik.
Helyénvaló, hogy az új rádiósorozat, amely valahol egy rádiós játék, a tudományos dokumentumfilm és a techno album között létezik, a londoni NTS rádió fogja sugározni, ami egy fiatal internetes rádióállomás, amely radikális programjairól ismert, több mint ötven helyen világszerte. Az NTS közelmúltban sugárzott rádióműsorokat az izlandi avantgárd popsztárral Bjork-kel, a proto-punk Iggy Pop-pal, az IDM szupersztár Aphex Twin-nel, és a japán zeneszerzővel Ryuichi Sakamoto-val is.
Az első epizód a fekete lyukak bizarr tulajdonságait tárja majd fel, Dr. Jameson Graef Rollins kommentárjával, aki a Caltech Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory kutatója. Jeff küldetésének érzi, hogy megtartsa az underground tánczene impulzusát, miközben taníthatja, felkeltheti rajongói érdeklődését az asztrofizika iránt, valamint hogy olyan vendégeket vonultasson fel műsorában, mint Kathleen Supové zongoraművész, és Thomas Gould brit hegedűművész.
Marijke Jorritsma, a kreatív technológus, NASA-JPL tervező azt nyilatkozta, hogy: „a „The Outer Limits” fontos szerepet játszik az űrkutatás előrehaladásában; kreatív platformként arra ösztönöz bennünket, hogy új gondolatokat ébresszen a világegyetem jelenlegi és jövőbeli felfedezéseiről. ”
A rádióműsort 4 felvonásra tervezik, minden évszakban egyszer találkozhatunk, a Mills programjával, mely intergalaktikus elméletek, párhuzamos valóság, valamint az idő és tér bonyodalmainak felkutatását tűzte ki célul, miközben bemutatja kedvenc darabjait a klasszikus, az elektronikus, és a dzsessz zene skáláján.
A “Black Hole” című első fejezete január 17-én, szerda délután, magyar idő szerint 15:00-kor lesz hallható.
Forrás/Infó/Rádióműsor: https://www.nts.live/projects/jeff-mills-the-outer-limits/chapters/black-hole/
]]>