Erősen ajánlott a látogatás a Balaton Sound harmadik napján is, hiszen a berlini illetőségű Watergate rezidensi gárdája felel majd a Clubs on the beach helyszínen az inspiráló melódiákért. Ha te is annyira zenei hedonista vagy mint mi, akkor nem kérdés, Neked is át kell élned velünk a berlini éjszaka varázsát a Balaton partján!

Berlin egyik legjobb klubja a Watergate az Oberbaumbrücke közelében a Spree folyó partján található. Inkább elegáns, minimalista stílusú helynek mondható, mint undergroundnak. Táncteréről hatalmas ablakokon keresztül, vagy teraszáról csodálhatjuk mulatozás közben az elképesztő panorámát. A klub 2002-ben nyitotta meg kapuit, akkoriban hip-hop, drum and bass, techno kollektívának vallotta magát, míg végül diadalmaskodott a house-techno áramlat, mely mai napig a szórakozóhely sajátja. 2015-ben a 68. helyen végzett a Dj Mag „clubs top100”-as világranglistáján.
A Watergate az egyik legjobb választás ha Berlinben jársz, mert gyakran belefuthatsz figyelemreméltó feltörekvő előadókba, akik közül a jövő világklasszis mágusai kerülnek ki, de persze a befutott ikonok sem hiányozhatnak a névsorból, mint Eric Morillo, Chicken Lips, Adam Freeland, Pan-Pot, Sebo K, vagy éppen Kenny Larkin. Innen nézve talán nincs sok különleges a helyben, na de ha egyszer belépsz, elakad a szavad… szürreális világítás, kristálytisztán megszólaló hangrendszer, a felső szinten 12 méteren futó, hatalmas LED panelek, az alsó szinten ajtó nyílik a folyóhoz… és persze magas színvonalú, minőségi ZENE! Egy valóságos Kánaán!
A klubhoz – csakúgy mint a Fuse és a Rex esetében – label platform is kapcsolódik, mely 2008-tól ontja magából a klubban rögzített zenei anyagokat, valamint a CD és bakelit megjelenéseket (albumokat, EP-ket) többek között olyan nevek, mint La Fleur, Jimi Jules, Matthias Meyer, Butch, Pan-Pot, Mathias Kaden, Henrik Schwarz, Kerri Chandler, vagy Ellen Allian tollából.
Nézzük mi lesz a menü a Clubs on the beach-en a Watergate éjszakáján.
Titokzatos hölggyel vagy úrral ismerkedhetünk meg péntek délután, aki a Watergate klub „Rise”nevet viselő estjének alázatos főszereplője. Hyenah 2016-ban az év afrohouse művésze a Traxsource-on, és két zenéje is bekerült már a beatport top10-es listájába deep house kategóriában. Zenéje magávalragadó metódusa mediterrán hangulatot teremt. Rituális elemekkel, tradicionális hangszerek morajával díszített törzsi ritmusok a szellemvilág megidézésének hatását keltik. Előremutató hangzásvilága, textúrája a house prominens elemeit hordozza, így hangzásvilága kivételes szegmense a house zenei kulturának.

A délutáni napfény áradatot Matthias Meyer búcsúztatja el lelket simogató, meghitt hangulatú, szállós house darabokkal. A nyugalom szigetének partjára sodort szellemünk, ebben a két órában alighanem varázslatos békére talál. Amiben még egészen biztosak lehetünk, Butch előtt világklasszis warm up-ban lesz részünk. Kötelező darab!

Butch mester a florklor szellemiségét is magában hordozó, mély, piszkos, műfaji szegélyeket áthidaló house-experimental válogatásával mindig lenyűgözi hallgatóságát. Rokonszenves stílusában a kiszámíthatatlan vonzerő, a Marianna-ároknál is mélyebb tartalom, és az emócióban vellős tónusok. Impozáns naplementének nézünk elébe! Újabb kihagyhatatlan műsorszám!

La Fleur univerzuma a techno-house klasszikus ugyanakkor futurisztikus kozmoszában ingázik, figyelmen kívül hagyva a válaszfalakat. Kompromisszummentes melódiája a Watergate és a Panorama Bar ragyogó csillagává avanzsálta.

A Karib-szigetek egyik vudu-varázsló törzséből, és egy közép-svájci farmer-zenész családból származó Jimi Jules hamar magába szívta a zene emócionális rezgését, mondhatni a vérében forrongó melodikus láva katarzisként tört fel a magasba. Feszesen dinamikus szettjei magával ragadó utazásra invitálnak a techno, electronica, és világzenei motívumainak pezsdítő forradalmával. Őrületes örömzenélésre számítunk hihetetlen pozitív töltettel!

És ha már szóba hoztuk az örömzenélést, akkor jó ha felkészülünk arra a katarzisra, amit akkor fogunk érezni, amikor a Watergate összes előadója a pult mögé áll, ugyanis a Watergate all stars b2b zárja majd a péntek estét, a nyitányról pedig a magyar élvonalból VRKO gondoskodik.

Lássuk mi lesz a helyzet a többi helyszínen!
A Heineken stage programja a techno-house vonalán sziporkázik GusGus, Sven Vath, Julian Jeweil asszisztálásával. Hazai részről Vayna, Vatsanah, Bepo, Peter Bernath & Erro, Pö:Ti, Andras Toth & Roland Handrick, Polarize, és Hot X navigál.
A CQUOT BOAT PARTY fedélzetén Anglia egyik legkeresettebb exportcikke Patrick Topping, valamint a Made Inn frontembere Pöli muzsikál.
Aki úgy érzi szeretne duplázni, akkor keresse fel az Elrow színpadát ahol a spanyol rezidensek Toni Varga, Bastian Bux, Eddy M, és Mariano Biani mellett Patrick Topping újra a lemezjátszók mögé áll,

A Casa Bacardi Terrace-on a Girly Summer Special rendezésében a techhouse, deep house kedvelők Karanyi, Rapsam, Stamusic és David Raday társaságában mulathatják el a délutánt, majd őket angol kollégájuk Punctual követi és végül a The Debut veszi át az éjszakai műszakot Jaffa Surfa, Andras Garay, Rizkid & Kormix vezényletével.
A Jager Aréna pénteken az élő zene kedvelőinek okoz örömet, főleg a drum and bass, electro house, és hip hop szerelmesei járnak jól, hiszen live produkcióban hallhatják a Brains, a Saverne, a Sasasas, és Big Shaq műsorát, aztán AZ STMPD Records művészei állnak a dj pult mögé dance-pop, electronic hip hop, future bass, és EDM zenékkel. A névsor pedig így alakul: Osrin, Ytram & Justin Mylo, CMCS, Matisse & Sadko, Brooks, Dyro, Blinders, Tv Noise.
A dace, pop, EDM, drum and bass, jump up, és a tribal/latin house stílusok szerelmeseinek jár kedvébe péntek déltől a Humo Belgian Lounge stage a belga szcnéna kiemelkedő alakjaival. A dj pult mögött TYLR., Dj Bucky, MG-Yorck & Serxx, Growzy, Maddis, Dennis Carter, és We are Prostitutes pörgeti a lemezeket.
A Mainstage zenei programja a pop-dance varázsában veszi kezdetét a két díva Ella Eyre, és Rita Ora fellépésével. A hölgyek előtt a magyar szcénát Jumodaddy képviseli. A koncertműsorok után Martin Garrix veszi át a stafétabotot.
Ezzel a műsoráradatnak még mindig nincs vége! Színes programokkal várja a közönséget a Radio1, Finlandia Pier, a Music FM, és a Walkabouts helyszíne is!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/450335948668744/
Részletes, időrendi programtábla: https://en.balatonsound.com/line-up#!/s//
Infók/jegyvásárlás: https://balatonsound.com/hu/]]>