Rendesen belecsaptunk a lecsóba és eddig szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket. Ezen a héten Tiszafüred felé vesszük az irányt és egy olyan fesztiválra fogunk ellátogatni, amit idén rendeznek meg először. Tibi Atya összegyűjtött több, mint 1 300 000 követőt Facebookon. Következett egy saját kocsma a Körúton, majd egy újabb egység a bulinegyedben. A következő szint már csak egy saját szervezésű fesztivál lehet. Ennek is eljött az ideje, az első Humbákfölde június 19-21. között kerül megrendezésre. És hogy miért gondoltuk úgy, hogy ezt a rendezvényt is be kellene vésni az idei naptárba?

A helyszín
Tiszta levegő, gyönyörű táj, ingyenes fürdési lehetőség, elszakadás a világtól és a nagyvárostól négy napra baráti áron! Ez a 3,5 hektáros, festői környezetben fekvő terület méltatlanul keveset látogatott mondjuk a Balaton-parti túlzsúfolt strandokhoz képest. Ezt a szöveget ideáig a hivatalos oldalról copyztam, de ennél jobban úgysem tudtam volna megfogalmazni. Azt is írták, hogy mintha az Isten is egyetemistáknak teremtette volna ezt a szigetet nyári fröccsözésre. Ezzel a mondattal már kevésbé tudok azonosulni, mert tíz éve jártam egyetemre és amúgy is inkább sörös vagyok.
humbakfolde
Az első
Az első mindig jó, az első mindig emlékezetes marad. Remélhetőleg ez az örök érvényű szabály most sem lesz másként. A harmadik alkalom után úgyis minden át fog menni gagyiba, úgyhogy mi majd elmondhatjuk, hogy bezzeg még az első fesztiválon, ott tudtak viselkedni az emberek és jó volt a zene!
130 ft a bor decije
Itt aztán tényleg olcsón be lehet rúgni. A belépőjegy (6000 a napijegy, 15 ezer a bérlet) és a büfé árazása is az egyetemisták pénztárcájához igazodik. Remélem a sör is hasonlóan baráti áron kerül a csapra. Bár az is igaz, hogy kánikulában a sör nagyon hamar megmelegszik. A lényeg, hogy el ne felejtsünk kajálni, mert annak cudar vége lesz!
Az időjárás
Állítólag hétvégére nagyon le fog hűlni a levegő, de a fesztivál első napjaiban még kánikula várható. A Tisza tó környéke pedig tökéletes helyszínt biztosít. Ahogy már fentebb írtuk, lesz ingyenes fürdési lehetőség, óránként pedig mindössze 800 Ft-ért körbecsónakázhatjuk a Tisza- tó holtágait.
humbakfolde2
Darude és a többi fellépő
A legnagyobb magyar headlinerek helyett csak a második legnagyobbak jönnek el, kiegészülve néhány külföldi fellépővel. Darude írta a dance világának talán legnagyobb slágerét. A Sandstorm akkora alapmű, hogy nemrégiben külön cikket írtunk róla. Szombaton élőben is meghallgathatjuk őt 21.40 és 23.00 között a Nagyszínpadon. Utána pedig egyből Náksi Attila váltja a dán hőst, akivel két évvel ezelőtt készítettünk egy akkoriban nagyon aktuális interjút. De itt lesz a legafterosabb előadóművész, Pixa és végre-valahára élőben is meghallgathatjuk Szecsei apánkat, aki ha szerencsénk van, talán még a Grindhouse-t is felpattintja. Igen, jól látod, ha azt gondolod, hogy ez a fesztivál nem az elgondolkoztató, mély értelmű zenei produkciókról fog szólni. Itt bizony a trash és a kőkemény italozás fog dominálni! Minket meggyőzött. Ha csak nem kezdünk el már kora délután pálinkázni a napon, akkor jön majd egy beszámoló is.
Esemény: https://www.facebook.com/events/1516757441771763/]]>