A rendőrség munkáját nagyban segítő drogkereső kutyákat is érheti néha baleset. Ez történt nemrégiben a „Holy Ship!“  nevű partyhajó fedélzetén Florida partjainál, Cape Canaveral közelében, ahol a kutyus kábítószer túladagolást szenvedett, miközben illegális anyagok után kutatott.

A partiőrség a vámhatóság segítségével, több száz utast vizsgált át és a biztos eredmény érdekében még kutyákat is bevetettek. A zéró tolerancia ellenére a szokásosnál is több anyagot foglaltak le.

Az egyik eb az akció keretén kóstolt bele abba, ami nem az övé volt és hirtelen rohamszerű tüneteket kezdett produkálni. A tisztek rögtön észrevették a túladagolás jelét szegén állaton. Rögtön beadtak neki egy ópiátként alkalmazott orvosságot, majd állatorvoshoz vitték.

A vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a kutya MDMA-túladagolást szenvedett. A szerrel minden valószínűség szerint az orrán keresztül érintkezett. Azóta már jól van és visszatért a partiőrség csapatához. A technohajón egyébként egy tucatnyi embert állítottak elő, rengetegen produkáltak a kutyushoz hasonlóan pozitív eredményt.

A hajón egyébként olyan nevek pörgették a lemezeket, mint például Nicole Moudaber, Green Velvet, Roman Flügel, Coyu, The Black Madonna vagy Claude Vonstroke.

A fedélzeten tavaly is akadtak problémák. Akkor nem csak vendégeket, hanem DJ-ket is letartóztattak.