Azt gondolhatnánk, hogy aki a világ legnépszerűbb elektronikus zenei rendezvényének lebonyolításában működik közre, annak biztos, hogy nincsenek anyagi gondjai. Ez azonban téves feltételezés. A világ talán legnagyszerűbb színpadi látványvilágának tervezője ugyanis csődöt jelentett.

Konkrétan a Neverland Themepark Projects nevű belga cégről van szó, amit Kurt Heerman alapított. Rengeteg szabadidős park látványelemét megtervezték már. A portfólió legismertebb eleme pedig kétségtelenül a Tomorrowland látványvilága. Ami annyira jól szokott sikerülni, hogy már önmagában is megéri sokaknak, hogy csak ezért kicsengessék a borsos belépőjegyárat. Hosszú évek sikersorozata tört meg az idén. A belga cég bedobta a törülközőt és visszalépett. Heerman állítása szerint különböző okok állnak a háttérben, ami ellen az utolsó pillanatig harcolt a cég, de úgy tűnik, hogy mindhiába.

A Tomorrowland fanatikusai azonban megnyugodhatnak. A színpad látványvilágának megvalósításában minden évben egy tucat dekoratőr vesz részt. A fesztivál egyik szóvívője szerint a nagyszínpadot több cég építi közösen, így a Neverland Themepark Projects csődje nem fenyegeti az idei fesztivál sikerét.

Végezetül pedig itt egy négy perces videó arról, hogy hová fejlődött a nagyszínpad látványvilága 2005 és 2017 között.