Alig másfél hete ünnepelte tizenegyedik születésnapját a LavaLava. A Trip Hajó fedélzeten megrendezett buliról csak szuperlatívuszokban tudunk beszámolni. Tökéletesre sikerült! A zene, a hang, a helyszín és a társaság is csillagos ötösre vizsgázott. A szülinap alkalmából egy igazi legendát hívtak meg Detroitból. Kevin Saunderson, a techno egyik ősatyja állt a lemezjátszók mögé, aki hosszú idő után lépett fel ismét Magyarországon és végre méltó környezetben zenélhetett.

Kivételes alkalom volt ez a LavaLava koncepciójához képest. Az ő védjegyük ugyanis a feltörekvő, éppen aktuális, de szinte még ismeretlen előadók bemutatása. Olyan neveket hoztak el többek között először Magyarországra, mint például Matador, Maya Jane Coles vagy éppen Konstantin Sibold, akik később komoly nemzetközi sikereket értek el.

A tizenkettedik életévükbe lépve pedig rögtön óriásit húztak a srácok! Egy olyan vendéget hívnak el most szombaton, akinél tényleg kevesebb aktuális nevet tudunk elképzelni jelen pillanatban.

Krystal Klear Írország fővárosában, Dublinban született. Jelenleg New Yorkban él. 2010-ben jelent meg az első zenéje. Neve egyáltalán nem volt ismeretlen korábban sem, hiszen olyan nagynevű kiadók csaptak le a szerzeményeire, mint például a Domino, All City, MadTech és az EGL Saját kiadóját 2014-ben alapította, ez a Cold Tonic. Már 2013-ban is zenélt a Boiler Room-ban, karrierjét igazán viszont egy tavaly megjelent zenéje indította be.

A Neutron Dance a Gerd Janson vezette Running Back nevű kiadó gondozásában jelent meg 2018. április 20-án. A szerzemény azóta is a legnevesebb DJ-k lemzestáskájában lapul, Sven Väth is előszeretettel pörgeti. A Resident Advisor hihetetlenül vidám nu-disco track-ként aposztrofálja. Sokan Todd Terje – Inspector noise-hoz hasonlítják, teljes joggal. Nincs mese, ez volt 2018 himnusza, ami a földkerekség minden szegletén mosolyt csal mindenki arcára. Nem lesz ez másképp szombaton sem a Lärm falai között!

Esemény: https://www.facebook.com/events/582123258918469/