Izgalmas kollaborációk születhetnek pusztán a véletlennek köszönhetően, de hogy ez a felhők felett Kolumbia légterében essen meg, majdnem a lehetetlennel egyenlő. VRIL és Rey & Kjavik márpedig így találkozott egymással, és ez a két merőben különböző zenei világot képviselő személy megütötte a közös hangot. Így gazdagodhatott a világ Rey & Kjavik „Saraswati” című zenéjének VRIL által átformált megtestesülésével.

Amikor jelenkori techno színtérről beszélün, egyértelműen megkerülhetetlen a hannoveri producer VRIL, aki nem kisebb labelek égiesze alatt adja ki a zenéit, mint az Ostgut Ton, Delsin, a Rødhead hírhedt kiadója a Dystopian vagy a Giegling. Legújabb alkotása a Rey & Kjavik „Saraswati” című zeneműjére készített remixe, melyet először a szerző a második 12 track-et hordozó stúdióalbumán a Mountiri-n jelentetett meg még 2018-ban a saját labelje a RKJVK égisze alatt. Zeneileg Rey & Kjavik hű maradt önmagához, mégis sikerült alkotnia egy kortárs spirituális, misztikus művet, melyet keleties hangok, és sivatagi ritmusok tesznek lenyűgözövé. Magávalragadó tapasztalat, ahogyan átlépi a valóság küszöbét, a határokon átívelő zenei élményekben bővelkedő barangolása.

VRIL verziója tele van miszticizmussal, olyan mint maga a művész. Fellelhető némi dzsungel-izgalom is a zeneműben. Az eredeti verzió meglehetősen íves, ezért VRIL 13 beat/perc alatt felgyorsítja, miközben az eredeti megközelítésre koncentrálva teremt sötét hangulatot, mely harmóniában van a szerves elemekkel, de ellentétes a valódi mű varázsával.