Villalobostól Sneak-ig, Deadmau5-tól Richie Hawtinig…

Ha meghallgatsz egy DJ-t, az akár a további életedre is nagy hatással lehet. Mindent beleadnak és az összes kedvencedet lejátsszák a legjobb pillanatokban. Teljes a katarzis, ha esetleg egy másik DJ-t is hozzáadsz a történethez. A back-to-back szettek többsége általában varázslatos tud lenni. Szóló DJ szettek jönnek és mennek, de amikor két nagy név mutatkozik meg akik egymás különleges stílusával válnak eggyé, akkor ott egészen fantasztikus dolgok szoktak születni! 

Talán tervezett volt, talán csak két DJ, akiről nem gondoltad volna, hogy barátok, spontán zárták az estét közösen. Nem az a lényeg hogyan jönnek ezek a dolgok össze, a back-to-back szettek általában ennél sokkal többről szólnak. A chili és a vanília, vagy éppen a spenót és az eper elég távol állnak egymástól. Pedig ha vegyítjük őket egymással, akkor abból egy egészen jó dolog fog születni. Nagyjából ugyanez a recept az alább felsorolt szettek esetében is.

Richie Hawtin B2B Deadmau5 aka Testpilot

Rengeteg embert lepett meg, amikor Deadmau5 csatlakozott Richie Hawtinhoz 2013-ban a SXSW fesztiválon. Bár nagyon eltérő stílusban alkotnak, mégis működni tudott az egész. Természetesen ez a kollaboráció nyomot hagyott Deadmau5-n, aki később már a Testpilot név alatt érkezett meg a Detroit Movement fesztiválra. Talán egyszer végleg szakítani fog a mainstream zenékkel? 

Intergalactic Gary B2B Interstellar Funk

Hogy lehet az, hogy ők korábban még soha nem zenéltek együtt? Valami egészen elképesztő volt az offbeat house két elismert szelektorát egyszerre látni az ADE fesztiválon. Egymást überelve egyre mélyebbre túrtak a lemezestáskákban, amit nekünk hagytak az pedig olyan volt, mintha eljutottunk volna a Holdra meg vissza, miközben a Tejútrendszert is végigjárták. A kérdés már csak az, hogy ki hagyta el elsőként az Apollo 11 fedélzetét? 

Ricardo Villalobos B2B DJ Sneak

Ricardo Villalobos a DJ-k Maradona-ja. És nem túl nyugtató a tudat, hogy nem szeret aludni sem. A gondatlan Villalobost összepárosítani egy olyan DJ-vel aki imád másokat kritizálni, nem feltétlen tűnt a legjobb ötletnek. De a duó mégis hosszú idő óta működőképes, és még sosem okozott csalódást.

Helena Hauff B2B Ben Ufo

Ben Ufo-ról köztudott, hogy szívesen lép párban a pult mögé . Amit általában olyan barátaival szokott megosztani, mint Joy Orbison vagy The Hessle Audio Crew, de amikor a Sonár fesztiválon az elektro királynő Helene Hauff-val osztozott a pulton, akkor volt valami különleges a levegőben. 

Shanti Celeste B2B Julio Bashmore

Bristol két legnagyobb tehetsége, Shanti Celeste és Julio Bashmore 2015-ös back-to-backje volt a South West fesztivál egyik legkülönlegesebb pillanata. A két előadó már az első pillanattól fogva megtalálta a közös hangot. Másfél órát zenéltek, fülledt diszkó, 90-es évek nosztalgiája és ütős basszusok jellemezték a szettet. 

Forrás: [Mixmag]