Boris Johnson angol miniszterelnök egy mindenre kiterjedő nyitási tervet jelentett be az Egyesült Királyság lakosainak számára. Ennek megfelelően a brit kormány június 21-ig fel akarja oldani az összes járványügyi intézkedést és korlátozást. Ennek értelmében újra megnyithatnak klubok, és fesztiválokra is sor kerülhet.

Az intézkedések feloldására több lépcsőben fog sor kerülni, várhatólag öt hetente fognak lazítani a korlátozásokon. Ennek feltétele azonban, hogy tovább folytatódjon a fertőzöttek számának csökkenése és tovább emelkedjen a beoltottak száma és az sem tenne jót a dolognak, ha közben újabb vírusvariáns is felbukkanna.

Nagy-Britanniában március 8-án újra nyitnak az iskolák, néhány hónappal később pedig a szabadtéri sportlétesítmények. Április 12-én megnyithatják kapuikat a könyvtárak és múzeumok. Ezután a kocsmákat és éttermek következnek, még ha csak kültéri használatra is. Legkorábban május 17-től akár 10 000 ember is újra összejöhet a stadionokban, és egy utolsó lépés június 21-én lépne életbe, amikor is megnyitják a klubokat és engedélyezik a fesztiválok megrendezését. Ezzel az utolsó intézkedéssel pedig végleg visszaállna a korábban megszokott rend. Ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy bulizni csakis negatív teszteredménnyel lehetne menni.