Reyes Maroto, spanyol turisztikai miniszter úgy nyilatkozott, hogy a vakcinaútlevél segítségével még ezen a nyáron zöld utat kaphat a turizmus.

A turizmus a spanyol gazdaság húzóágazata, és az ország vezetői azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb megnyissák határaikat a külföldi beutazók előtt.

A Mallorca Daily Bulletin beszámolója szerint Spanyolország vakcinaútlevél kidolgozásán dolgozik az EU-val karöltve. Reyes szerint az ország kezdeményezést vezet közös protokollok elfogadására és a bizalom megteremtésére, amelyre nagy szükség van, amennyiben a turisták biztonságos körülmények között szeretnének utazni.

Ibiza tavaly is nyitva állt az idegenforgalom számára a nyár folyamán, és rendeztek is bulikat a távolságtartás szabályainak maximális betartásával. Bíznak abban, hogy az idei szezon még jobb lehet. A bárok és az éttermek március 5-én nyithatják meg teraszaikat.

Bizakodásra ad okot az a tény is, miszerint az Egyesült Királyság kormánya úgy tervezi, hogy július 31-ig be fogja oltani az összes felnőtt lakost.