2018. nyarán zárt be a hazai underground egyik legfontosabb bástyája. A Blaha Lujza téren található Corvin Áruház 1926-ban nyitotta meg kapuit. Itt szerelték fel 1931-ben az első mozgólépcsőt az országban. A homlokzatot takaró rusnya alumíniumborítás 1967 óta ékesítette az épületet.

Ugorjunk előre 40 évet az időben. 2007 májusában a tetőteraszon megnyitott Corvintető, amely 2008-ban negyedik emeleti, zárt termekkel bővült. A Corvintető ötlete két budapesti romkocsma, a Szóda és a Sark tulajdonosaitól származik. Elmondásuk szerint néhány hónap alatt pörgették végig az egész üzletet, egyeztek meg a tulajdonosokkal és szerezték be a szakhatósági engedélyeket.  2013. januárjában a szórakozóhelyet felújították, 1800 LED pontból álló egyedi világítást építettek és a klubot egy második tánctérrel, és bisztróval bővítették. Néhány évvel később pedig egy tulajdonosváltás után felvette a Corvin Club nevet. Itt kezdődött el az igazi sikersztori, csúcsidőben szerdától vasárnapig pörgött a buli, a bejárat előtt pedig rendre óriási sorok kígyóztak. A klub jó híre messze földre eljutott, a közönség nagy részét ekkor már külföldi vendégek alkották. 2018-ban sajnos egy razzia alkalmából a hatóság végleg bezáratta a klubot. Az épület teljeskörű felújítása már régóta napirenden volt, arra azonban senki nem számított, hogy ilyen hirtelen jön el a búcsú ideje.

Az elmúlt időben folyamatosan dolgoztak az épület megújításán. A [pestbuda.hu] számolt be arról a minap, hogy ismét látható az épület eredeti homlokzata, ugyanis lekerült róla az a védőháló, amit az alumíniumborítás lebontása után erősítettek föl rá.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Blaha Lujza tér tavasszal kezdődő átépítésével párhuzamosan az áruház hamarosan visszanyeri az eredeti formáját. Hát nem gyönyörű?

Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu

 

Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu

 

Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu