2006-ban még nagyon más időket éltünk, mint most. Az öszödi beszéd kirobbanásának idején járunk. A techno első (második?) aranykorának már leáldozott,a fesztiválok közönségét pedig a köztudatban „hányásában fetrengő szakadt arcokkal” azonosították. Ebben az időben még a rockzene uralta a fesztiválpiacot. A Balaton Sound is csak a következő évben indult el, amikor is a gurulós bőröndök keltettek nagy megrökönyödést.

Ahogy azt a TKWT csoportban megosztott videóban is hallhatjuk, ebben az időben még általánosnak számított a sípolás. Igaz a közönség nagy része nem nézte jó szemmel ezt a tevékenységet és a Buffalo is kezdett már kimenni a divatból. Mai szemmel nézve viszont borzalmasan öltözködtünk, egyre kevesebb színes egyéniség maradt.

Néhányan ugyanakkor mertek nagyot álmodni és a számításuk maximálisan bejött! Csepelen a Szabadkikötőben, a Freeport Music Club elnevezésű helyszínen összedobtak egy két napos fesztivált, csak hazai fellépőkkel és még közülük sem a legnagyobb nevekkel. Bár a későbbiekben többen komoly karriert futottak be, illetve lettek meghatározó arcai a hazai technoszcénának. A flyer ingyenes belépést biztosított. Az emberek pedig tömegesen érkeztek, több ezren tettük tiszteletünket augusztus első hétvégéjén Csepelen. Nincsen fesztivál sátrazás nélkül, ezért aztán legalább egy tucatnyian döntöttek úgy, hogy a szabad ég alatt verik fel az alvóhelyet. Már ha aludt egyáltalán valaki, a zene ugyanis nonstop szólt. Érdemes megnézni a videó utolsó képsorait, ott nagyon jól látszódik  minden.

De nem csak emiatt érdemes végignézni a majdnem másfél óra hosszúságú felvételt. Egy már letűnt korszakot tár fel előttünk. Aki pedig részese volt, biztos kellemes nosztalgiával gondol vissza az eseményre. Még ha mai szemmel már nem is lenne rá büszke 😀