Azt hiszem a balett eddig a legtöbbünk számára valami teljesen távoli dolognak tűnt. Én speciel 13 éves koromban eljutottam egyszer az Operaházba, ahol egy karácsonyi műsor keretén belül leadták a Diótörőt (a szünetben pedig szereztem egy aláírást Torgyán Józseftől), de nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz bármiféle kapcsolatom a balettal. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy de!

Sharon Eyal  a 2018/19-es szezonban frenetikus sikert ért el a „Half Life” című darabjával, ezért aztán ismét egy új alkotással tért vissza a Berlini Állami Balett társulatához. Ori Lichtik szerezte az aláfestőzenéjét, ami stílusában nem más, mint sötét techno!

A Berlin legnevesebb sugárútján, az Unter der Linden-en fekvő intézmény (itt található a magyar nagykövetség is) 2019. decemberében mutatta be a darabot. Sajnos a lezárások miatt nem igen adódott rá lehetőség, hogy a közönség élőben is megtekinthesse a Strong című darabot.

A jó hír viszont az, hogy ma este hat órától online is megtekinthető! Aki lemarad róla, annak sem kell csüggednie, ugyanis a www.staatsballett-berlin.de oldalán 24 órán keresztül elérhető lesz!

Íme a teljes anyag: