Egész Európa irigykedve nézi az angolokat, ugyanis ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy hamarosan újra kinyithassanak a szórakozóhelyek. Liverpoolban több eseményt is fognak tartani önkéntesek bevonásával, éjszakai klubokban, stadionokban és színházakban is. A cél természetesen az, hogy az itt szerzett tapasztalatok által minél hamarabb utat nyissanak a korlátozások enyhítésének feloldozására.

Április 30-án és május 1-én két bulit is fognak rendezni a Circus klubban a helyi DJ/producer, Yousef vezérletével, melyre mindkét nap 3000-3000 résztvevők várnak. Őket természetesen a buli előtt és után is gyorstesztnek fogják alávetni.

Claire McColgan – aki a liverpooli kultúráért és idegenforgalomért felelős – így nyilatkozott: „Liverpool rendezvényváros. Az események gazdaságunk, kultúránk és közösségünk szerves részét képezik. Nagyon örülünk annak, hogy kormányzati partnerekkel, a Liverpooli Egyetem munkatársaival, valamint számos helyszínnel és szervezővel dolgozhatunk a tesztesemények megszervezésében. Nagyon reméljük, hogy a rendezvények megszervezésével hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy hamarosan országszerte újraindulhat a rendezvényszervezői szektor.”

2021 elején az Egyesült Királyság politikusait arra figyelmeztették, hogy azonnali kormányzati fellépés nélkül a csőd szélére kerülhet a szigetország éjszakai élete, miután egy 20 000 fő közreműködésével elkészített tanulmány kimutatta, hogy az ágazat 85 százaléka fontolgatja azt, hogy elhagyja a vendéglátó szektort.