1991. március 13-án nyitotta meg kapuit a berlini Tresor Club, akkoriban még a Potsdamer Platz-on, az egykori Wertheim áruházban. Az egység 30 év elteltével is a földkerekség egyik legjelentősebb klubja. Bár a koronavírus sajnos felülírta a jubileumi év elképzeléseit, a klub így is számos meglepetéssel készül.

Lesz egy válogatáslemez legendás arcok és a legizgalmasabb új nevek közreműködésével. Ez egyfelől főhajtás is lesz azon zenészek előtt, akik úttörő szerepet játszottak abban, hogy a detroiti hangzás Berlinben is elterjedjen. De egyúttal a jövőbe is tekint, új művészeket mutat be, akik fenntartják a kapcsolatot a Tresor életérzés eredeti küldetésével: közösség, ellenállás és az eljövendő világ. Kötelező darab mindenki számára, aki kíváncsi arra, honnan származik az elektronikus zene és merre tart!

A jeles évforduló alkalmából hamarosan egy könyvet is kiadnak, mely számos – eddig még nem publikált – fotót, személyes üzeneteket, flyereket és egyéb relikviákat fog tartalmazni az elmúlt 30 évből.

A Tresor 30 éves szülinapja alkalmából a HÖR különkiadással készült, amikor is DJ Stingray, Objekt, Minimal Violence és Nene H álltak a lemezjátszó mögött, de egy kerekasztal beszélgetés során a klub tulajdonosa, Dimitri Hagemann is megszólalt.