Elsőre talán hihetetlenül hangzik, pedig tényleg megtörtént az eset. Az illető ráadásul mindössze 44 éves volt. Ebben a korban bulizni nem is olyan ritka eset, a portás mégsem engedte be az illetőt, magas korára hivatkozva.

Az eset még 2017-ben történt. Az akkor 44 éves Nils Kratzer két barátjával (akik egyébként 36, illetve 46 évesek voltak) szeretett volna részt venni az „Isarrauschen“ nevű open air partyn, amit Münchenben rendeztek meg 30 DJ és 1500 vendég részvételével. Azonban a bejáratnál nem engedték be őket. Mivel a szervezők a 18-28 éves korosztálynak szervezték a bulit, arra kérték a portásokat, hogy erre különösen figyeljenek oda a beléptetésnél.

  Interjú egy 68 éves raverrel, aki még ma is illegálbulikba jár legszívesebben

Főhősünket tehát nem engedték be, aki ezért a bírósághoz fordult és beperelte a szervezőket hátrányos megkülönböztetés miatt. Akik azonban minden esetben ejtették a vádat – beleértve a Szövetségi Bíróságot is. Szerintük ugyanis nem lehet hátrányos megkülönböztetésről beszélni abban az esetben, ha az eseményeket meghatározott korcsoport számára szervezik. Ez esetben kijelenthető, hogy nem lehet diszkriminációról beszélni.

Aki kíváncsi a szövetségi bíróság hivatalos álláspontjára ITT olvashatja németül el az ügyben meghozott ítéletet.