Loco Dice szívéhez nagyon közel áll a hip-hop. Ezt már régóta tudjuk, hiszen hip hop DJ-ként és MC-ként kezdte a karrierjét, mielőtt magába szippantotta volna az elektronikus zene világa.

Az 1974-es születésű Yassine Ben Achour (ez ugyanis a tunéziai származású, ám Düsseldorfban felnövő DJ polgári neve) 2017-ben élesztette újra az FKD névre elkeresztelt rap / grime projektjét. Most pedig nem kisebb névvel állt össze, mint Ghostface Killah-val, aki nem más mint a legendás rapcsapat, a Wu-Tang clan egyik oszlopos tagja!

  Dokumentumfilm Loco Dice-ról

Az 1992-ben alapított Wu-Tang klán gyorsan megalapozta egyedülálló stílusát. Debütáló albumukat, az “Enter The Wu-Tang” nevű lemezt azóta is abszolút mérföldkőnek tartják a rapzene világában.

Loco Dice és Ghostface Killah néhány nappal ezelőtt jelentették meg a „Cherchez LaGhost” című kislemezt, ami a new york-i Imprint Transmit Recordings gondozásában látott napvilágot. Az eredmény egy zseniális house szerzemény, amelyet Ghostface Killah összetéveszthetetlen hangja kísér. Hallgassátok meg ti is ezt a stílusokon átívelő szerzeményt, szerintem nagyon eltalálták!