Egy újabb legendás zenész távozott az élők sorából. Andy Barker annak a 808 State nevű formációnak volt a tagja, akik egy örök érvényű kasszikust alkottak a „Pacific State” című szerzeményükkel. A szomorú hírt maga a zenekar jelentette be tegnap. „Fájó szívvel kell értesítenünk önöket Andrew Barker haláláról”.

Andy Barker családja is kiadott egy nyilatkozatot: „Családja és barátai arra kérik az embereket, hogy ebben a nehéz időszakban tartsák tiszteletben a magánéletüket, de emlékezzenek arra az örömre, amelyet személyiségén és zenéjén keresztül hozott. Nagyon fogsz hiányozni nekünk.”

Barker tizennégy évesen kezdett DJ-zni egy helyi ifjúsági klubban, korai hip-hop-ot és elektrót játszott. Amikor elég idős volt ahhoz, hogy klubokba járjon, a house zene ejtette rabul. Barkert az elektro és a house közötti hasonlóság vezette ehhez az új műfajhoz. Egy 2019-es interjúban így nyilatkozott: „1988-ban volt néhány rezidensem, jártam raktári bulikra és rendszeresen zenéltem. Hetente volt egy rádióműsorom, és megszületett a 808 State, egy hosszú és sikeres utazás, aminek köszönhetően ma itt lehetünk.”

Nyugodjon békében!