Az elsődleges hírek még arról számoltak be, hogy lángok csaptak fel a berlini Sage Club-ban. Ez a székhelye a túlfűtött szexualitásáról hírhedt KitKatClub-nak is.

Időközben azonban kiderült, hogy nem a Sage Club falai között, hanem a Sage Beach területén ütött ki a tűz hajnali fél három körül. Beszámolók szerint mintegy 200 négyzetméternyi fa raklap és több konténer – műszaki berendezésekkel megpakolva – égett hatalmas lángokkal. A helyi katasztrófavédelem emberei másfél óra alatt tudták megfékezni a lángokat a Freiraumufer, a Sage Beach és a Fiese Remise nevű klubnak is helyet adó berlini partyutcában, a Köpenicker Strasse-n.  A szemtanúk több robbanásszerű hangról is beszámoltak. A hatóságág azt gyanítja, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Korábban már számos hasonló esethez kellett kivonulni a berlini tűzoltóknak. Három évvel ezelőtt leégett a Club der Visionäre, tavaly pedig a város egyik másik népszerű techno klubja, a Club Ipse vált a tűz martalékává. Néhány hónappal később a Berghain is lángolt, de ott szerencsére nem történt komolyabb baj.