2008. január 25-én egy maroknyi tapasztalatlan, de annál lelkesebb fiatal vette be a K2 klub kistermét. Ma már egészen hihetetlen, de a felszerelésüket egy régi PC biztosította, ezen keresztül játszották le a zenéket. Ami ezután történt – ahogyan azt mondani szokás – innentől már történelem.

A LavaLava legendás bulik sorát vezényelték le az elmúlt 14 évben. Igazi szakértői műgondossággal válogatták és válogatják ki mind a mai napig a fellépők személyét. Az ő védjegyük ugyanis a feltörekvő, éppen aktuális, de szinte még ismeretlen előadók bemutatása. Olyan neveket hoztak el többek között először Magyarországra, mint például Max Cooper, Matador, Maya Jane Coles vagy éppen Konstantin Sibold, akik később komoly nemzetközi sikereket értek el. De szívesen tekintenek vissza a múltba is, különösképpen a születésnapi események alkalmából. A két detroiti technolegenda, Kevin Saunderson és Juan Atkins is az ő meghívásukra érkezett hazánkba.

A 14. születésnap alkalmából ismét egy régi motorost hívtak Gerd Janson személyében. Egyik kedvenc kiadójuk főnökét régóta szerették volna már Budapestre csábítani. Már csak azért is, mert az elmúlt 14 év alatt alig volt olyan LavaLava-buli, ahol ne pörgött volna valamelyik Running Back kiadvány.

Gerd Janson Németország délnyugati részén nőtt fel, a 90-es évek első felében már rendszeres vendégnek számított a legendás mannheimi (manapság leginkább arról híres, hogy itt rendezik a Time Warp-ot) Milk Club-ban. Gerd különösképpen a reggeli órákat várta izalommal, amikor lelassult a tempó és amerikai house szólt. Karrierje 1998-ban kezdődött, amikor is a darmstadti Café Kesselhaus rezidense lett. Az igazi szintlépés az offenbachi mini klub, a Robert Johnson pultjában történt, ahol a legforróbb house és disco zenékkel tüzelte a közönséget. De nem csak a pult mögött állja meg a helyét, zenei újságíróként (Groove, Spex) is tevékenykedik, Személyében tisztelhetjük a Red Bull Music Academy egyik legtöbbre becsült tagját. Az elmúlt években pedig legalább 69-szer zenélt a Berghainban, ez sem lehet véletlen.

Gerd Janson személyénél ideálisabb vendéget nem is lehetett volna találni. Hangzásvilága tökéletesen passzol a LavaLava által prezentált zenei vonalhoz. Az pedig már csak hab a (szülinapi) tortán, hogy a rendezvénynek az A38 fog helyszínt biztosítani. Így aztán biztosak lehetünk benne, hogy méltó körülmények között szórakozhatunk, a zene pedig kristálytisztán fog szólni.

Jegyek: https://cooltix.hu/event/61d80f126ed6c95bdc91fdc8
Esemény: https://www.facebook.com/events/1292144434606737