2022-ben sincs okunk a panaszra, a bizonytalan helyzet ellenére igen csak erős a téli klubszezon! Februárban is egymást érik a jobbnál-jobb bulik és fellépők. Ezek közül kétségtelenül DJ Stingray és Adiel látogatása lehet a februári hónap egyik csúcspontja.

Sherard Ingram, azaz DJ Stingray több mint húsz harninc éve szerves részét képezi a nemzetközi techno szcénának. Detroitban nőtt fel 1991-ben adták ki volt iskolatársával, Kenny Dixon Jr.-ral közösen elkészített „Covert action” című szerzeményüket, ami mérföldkőnek számított Detroit igen csak zenei életében. Néhány évvel később, a londoni Mo’Wax kiadó gondozásában jelent meg debütáló albuma, ami a ‘The Collapse Of Modern Culture” címet viselte. DJ Stingray pályafutását több tucat megjelenés fémjelzi. De nem feltétlenül csak a produceri képességei miatt vívta ki magának a figyelmet, aki már jó ideje Berlinbe helyezte át a székhelyét. Amit a DJ-pultban művel, az egy teljesen más dimenzió. Egy tudós alaposságával rakja össze produkcióit, meglepően gyors váltásokra képes, szinte minden percben egy új zenét hallhatunk. Mégis olyan érzékkel gyúrja össze az electro, techno és house egyvelegét, amire csak ő képes. Érdemes figyelni a kezeit, a mixelés során szinte csak a crossfadert használja. Az ő szettjében nincsenek hosszú kiállások és csavarós effektek. DJ Stingray egyszerre zseni és látnok, teljesen más szintet képvisel, mint bárki a pályatársai közül.

Az est másik fellépője Olaszországból érkezik. Adiel a legendás római Goa Ultrabeat partikon edződve 2016-ban indította útjára saját kiadóját, teret adva saját megjelenéseinek. De jelentek már meg zenéi a Strobocopic Artefacts és a Figure címkéje alatt is. DJ-szettjeit és produceri munkásságát is a legmagasabb szint jellemzi, ennek köszönhetően pedig sorra bejárta már a kontinens legjelentősebb klubjait és fesztiváljait, mint például a Dekmantel, Sonar Barcelona, Berghain, Printworks, a párizsi Concrete, a DJ10 Ibizán, vagy éppen a brüsszeli Fuse. Fiatal korra ellenére a vinyl sem áll tőle távol, mint ahogyan azt a Boiler Room adásában is bizonyította.

Az elektronikus zene állandóan változó körforgásban van. Trendek jönnek és mennek. Sajnos az elmúlt időben egyre gyakrabban tapasztalhatjuk azt, hogy nem feltétlenül jó irányba halad a techno. Nagyon sokan felültek a hype vonatra, nem attól lesz jó egy szett, ha a fellépő végig 150 bpm-en kalapál, megspékelve a szettjét néhány ősrégi rave klasszikussal, amitől manapság gyakran olyan érzésünk támad egy buliban, mintha csak falunapon járnánk. Persze nincs ezen mit csodálkozni. A techno népszerűbb, mint valaha, rengeteg új arc érkezett, fenn kell tartani a kereslet és a kínálat egyensúlyát. De amíg ilyen csodálatos művészek lépnek fel nálunk, mint DJ Stingray és Adiel, addig nincs miért aggódni. Ők ketten a techno igazi esszenciáját fogják megmutatni. Aki úgy gondolja, hogy valóban értő fülekkel és kellően magas szintű befogadóképességgel rendelkezik, annak itt a helye!

Mi pedig csak hálásak lehetünk a Refactore csapatának azért, hogy összehozzák nekünk ezt a bulit február utolsó szombatján az Arzenálban, ami a budapesti underground techno közösség egyik legfőbb bázisa. Ez a rendezvény pedig jó eséllyel pályázik a téli szezon legminőségibb line up-jára.

A hazai körítésről CT Kidobó gondoskodik és a fellépők között találjuk a török Umut Sefiloglu, valamint Algayev nevét, aki Azerbajdzsánból származik. Ők ketten egyébként a rendezvény társszervezőinek, a Refactore rezidensei.

A Refactore csapata júliusban jött létre azzal a céllal, hogy hidakat építsenek az expatok és a külföldi közösség között a hazai techno szcénában. Legfőbb céltörekvésük a külföldi feltörekvő DJ-k és producerek kollektívába való tömörítése és bevezetése a magyar piacra. Hamarosan egy válogatás lemezt is meg fognak jelentetni, nyáron pedig egy nagyszabású fesztivállal készülnek. A Refactore júliusban jött létre azzal a céllal, hogy hidakat építsenek az expatok és a külföldi közösség között a hazai techno szcénában. Legfőbb céltörekvésük a külföldi feltörekvő DJ-k és producerek kollektívába való tömörítése és bevezetése a magyar piacra. Hamarosan egy válogatás lemezt is meg fognak jelentetni, nyáron pedig egy nagyszabású fesztivállal készülnek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/203659635257200
A jegyértékesítés hamarosan kezdődik, a leggyorsabbak már 3000 ft-ért is bezsebelhetik a belépőjüket. Ez a buli tényleg minden pénzt megér!